Bir öğrencinin sorumlulukları nelerdir?
Öğrencinin sorumlulukları nelerdir Sınıfça belirlenen kurallara uyma. Okul kurallarına uyma. Okul yönetimine (fikir, eleştiri, öneri ve çalışmalarımla) katkıda bulunma. Arkadaşlarına, öğretmenlerine ve tüm okul çalışanlarına saygılı davranma.Öğrenci olarak haklarımız nelerdir?
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının kişilere tanıdığı haklar çerçevesinde her öğrenci temel insan hakları yanı sıra, nitelikli yaşama, bilgiye ulaşma, kendini yetiştirme ve öğrenme hakkına sahiptir.Öğrencilerin hak ve sorumlulukları Nelerdir?
Hak: Öğrenciler, inanç, din, dil, ırk, engel, cinsiyet ve cinsel yönelimler gibi herhangi bir farklılıktan dolayı ayrımcılığa uğratılamaz. Üniversite akademik ve idari personelinden ve diğer öğrencilerden saygı ve eşit muamele görür. Hiçbir öğrenci onur kırıcı tutum ve davranışlara maruz bırakılamaz.Okuldaki haklarımız nelerdir 5 sınıf?
Okuldaki haklarımız nelerdir 5 sınıf?Okuldaki haklarımız:
- Okulun işleyişi ve kuralları hakkında bilgilendirilmek.
- Güvenli ve sağlıklı bir okul ortamında bulunmak.
- Okulun sunduğu sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabilmek.
- Sınıf başkanlığı seçiminde aday olabilmek ve oy kullanabilmek.
- Derslere etkin bir şekilde katılabilmek.
Çocukların sınıftaki sorumlulukları nelerdir?
Çocukların sınıftaki sorumlulukları nelerdir?Derslere vaktinde girmek.
Evdeki sorumluluklarımız nelerdir 5 tane?
Evdeki sorumluluklarımız şu şekildedir:- Anne ve babamızın sözünü dinleriz.
- Odamızı temiz tutarız.
- Kıyafetlerimizi düzenli tutarız.
- İşlerimizi belli bir prensiple hallederiz.
- Annemize ve babamıza yardım ederiz.
- Kardeşlerimize yardımcı oluruz.
- Bazen evle ilgili alıverişlere ya da alınacak kararlara katılırız.
Lise öğrenci hakları Nelerdir?
Lise Öğrencilerinin hazırladığı 41 Maddelik Öğrenci Hakları Bildirgesi şöyle:- Her öğrenci, edepli bir şahisyet olarak yetiştirilme hakkına sahiptir.
- Her öğrenci eğitim yoluyla, kardeşlik bağlarının geliştirilmesi hakkına sahiptir.
- Her öğrenci, güven hissine dayanan bir zeminde eğitim görme hakkına sahiptir.
Hak ve sorumluluk ne demek?
Hak: İnsanların hepsinde doğuştan gelen ve bütün bireyler için aynı derecede olan kazanılmış ayrıcalıklardır. Özgürlük: Bireylerin eylemlerinde kendi iradelerini kullanabilmeleridir. Sorumluluk: Bireylerin her hangi bir konuda ve durumda üstlerine düşen görevlerdir.Okuldaki haklarımız nelerdir örnekler?
Okuldaki haklarımız nelerdir örnekler?Okuldaki Haklarımız Nelerdir? 1- Ders esnasında izin alarak konu hakkındaki görüşlerimizi özgürce dile getirmek. 2- Okul kütüphanesindeki kitaplardan kaynak araştırması yapmak. 3- Malzeme odasındaki araç gereçleri kullanmak.
5 sınıf Hak nedir?
5 sınıf Hak nedir?Bir gruba dahil olmuş bireylerin neleri yapabileceğini gösteren unsura hak denir.