Son Konular

Bir ogretmen kac saat destek egitim verebilir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Bir öğretmen kaç saat destek eğitim verebilir?

Öğrenci haftalık toplam ders saatinin en fazla @'ını destek eğitim odasında alabilir. Sınıf Öğretmeni, sınıf öğretmenliğinin dışında en fazla 8 saat bireysel yada grup halinde destek eğitim verebilir.

Bir öğretmen maaş karşılığı kaç saat derse girer?

Bir öğretmen maaş karşılığı kaç saat derse girer?
3861. Madde 1 – A) Milli Eğitim Bakanlığına bağlı yüksek okullar öğretmenleri maaşları karşılığı olarak haftada oniki saat ders okutmakla yükümlüdürler. Bu öğretmenlere, okullarında veya dengi okullarda ihtısasları içinde haftada altı saate kadar ücretle mecburi ek ders verilebilir.

Evde eğitim 40 saate dahil mi?

Evde eğitim 40 saate dahil mi?
Bilindiği gibi öğretmenlerin haftalık 30 saat normal ders görevi sınırı vardır. Ancak; DYK, BEP, İYEP, Egzersiz, Halk Eğitim kursları gibi farklı alanlarda görev alma imkanları da vardır. Buna iyep,evde eğitim vs dahil değildir. YAni 40 saat aşılabilir ve ücreti ödenir.

Ek ders ücreti kaç lira?

Bu değerlendirmenin ardından, 2021-2022 sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti 18,21 TL olarak belirlendi. Devlet okullarında çalışan ücretli ve kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti ise 21,46 TL oldu. 2021 yılı destekleme ve yetiştirme kursu ek ders ücreti Temmuz ayında memurlara yapılan zamla birlikte belli oldu.

30 saat derse olan öğretmen destek eğitim verebilir mi?

30 saat derse olan öğretmen destek eğitim verebilir mi?
Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir. Destek Eğitim Odalarında verilen derslerin ek ders ücreti, %25 fazlasıyla ödenir.

Branş öğretmeni en fazla kaç saat destek eğitim verebilir?

Branş öğretmeni en fazla kaç saat destek eğitim verebilir?
Ayrıca branş öğretmenlerine, 15 saat maaş karşılığı olan ders yükünün üzerine, 6 saat zorunlu ek ders kapsamında Destek Eğitim Odasında görev verilebilir. Branş öğretmeninin istemesi durumunda, 15 saat maaş karşılığı ve 6 saat zorunlu ek dersin üzerine, 9 saat daha Destek Eğitim Odasında ek ders görevi verilebilir.

Öğretmen 21 saat derse girmek zorunda mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerine 15 saat aylık karşılığı, 6 saate zorunlu ek ders görevi verilebilmekte buda toplamda 21 saat ders görevi yapmaktadır. Öğretmen isterse bu görevi alır istemezse almaz.

Öğretmenler maaş karşılığı kaç saat çalışır?

Öğretmenler maaş karşılığı kaç saat çalışır?
Maddesine göre, Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerinin girmiş oldukları haftalık 15 saat dersi maaş karşılığı olarak sayılmaktadır. 15 saatten daha fazla rutin müfredat kapsamında okuttukları ders görevleri için ise ek ders ücreti olarak hesaplanmaktadır.

30 saat derse giren öğretmen evde eğitim verebilir mi?

30 saat derse giren öğretmen evde eğitim verebilir mi?
Zaten üzerinde sınıf görevi bulunan sınıf öğretmenleri haftada 30 saat ders okuttuğundan ve ek ders ücreti ödemelerine ilişkin karar uyarınca haftada 30 saatten fazla ders okutamayacağından evde eğitim hizmetleri kapsamında görev almalarına da imkan bulunmamaktadır.

Haftada 30 saat derse giren öğretmen ne kadar maaş alır?

30 saat derse giren bir branş öğretmeni 18 saat ek ders ücreti alır. 29 saat derse giren bir branş öğretmeni 16 saat ek ders ücreti alır. 28 saat derse giren bir branş öğretmeni 15 saat ek ders ücreti alır.

Öğretmenlerin ek ders ücretleri nasıl hesaplanır?

Öğretmenlerin ek ders ücretleri nasıl hesaplanır?
Ek ders ücreti şu şekilde hesaplanabilir: Öğretmenin girmiş olduğu toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders saati çıkarılır….Örneğin haftada 26 derse giren bir öğretmenin ek ders hesaplaması:
- 26-15= 11 saat ek ders.
- Dersi hazırlama ve programlama için 2 saat ek ders,
- Sorumlu olunan sınıf var ise 2 saat ek ders.

Öğretmenlerin haftalık ders saatlerine ve destek eğitim verme limitlerine dair detaylı bilgiler verilmiş. Bir öğretmenin kaç saat destek eğitim verebileceği, maaş karşılığı kaç saat ders okuyabileceği, evde eğitimin haftalık saat sayısına dahil olup olmadığı, ek ders ücretlerinin ne kadar olduğu gibi konular ele alınmış. Ek ders ücretinin 2021-2022 sözleşmeli öğretmenler için 18,21 TL, devlet okullarında çalışan öğretmenler için ise 21,46 TL olduğu belirtilmiş. Branş öğretmenlerinin destek eğitim odasında verebilecekleri saatler ve bu durumun ek ders ücretlerine etkisiyle ilgili bilgiler de paylaşılmış. Aynı zamanda öğretmenlerin maaş karşılığı çalışma süresi ve ek ders ücretlerinin nasıl hesaplandığına dair ayrıntılı bir açıklama yapılmış. Soru başlıklarına göre detaylı cevaplar sunulmuş.

Kurum kulturu turleri nelerdir?

Fiyatlandirma kararlarini etkileyen faktorler nelerdir?

1. Konular

1. 1.282.187
  2. Mesajlar

1. 1.681.820
  3. Kullanıcılar

1. 32.006
  4. Son üye

Geri
Üst Alt