- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.207
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 406
- Puan
- 83
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -155
Bir restoran kaç metrekare olmalı?
a )En az 150 m2 kapalı alanı bulunacak. b)İrtifa (İç yükseklik) en az 350 metreden az olamaz. c )Çift tuvaleti olacak. (Tuvalet bedensel engellilerinde kullanabileceği şekilde düzenlenecek.) M.K.7 Ekim 2004 d)Klima,ve havalandırması iyi yapılmış olacak.Restoran salonu kaç bölümden oluşur?
Restoranınızın iki önemli bölümü, yiyeceklerin hazırlandığı üretim alanı ve müşterilerinizin yemek yedikleri ya da alışveriş yaptıkları ortak alanlardır. Bir restoran tasarımı açısından düşünülmesi gereken başlıca faktörler yemek odası, mutfak alanı, depolama alanları, ofis ve bu alanların boyutudur.Restoran tasarlarken nelere dikkat edilmeli?
Restoran tasarlarken nelere dikkat edilmeli?RESTORAN TASARIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
- 1. RENK. Psikologlar, rengin beyinlerimiz üzerinde önemli bir etkisi olduğunu uzun zamandır biliyorlar .
- 2. DEKOR.
- 3. AYDINLATMA.
- MÜZİK.
- 5. KOKU AROMASI.
- TUVALETLER.
- DÜZEN.
- MÜŞTERİ KAPASİTESİ
Bir kafede neler olmalı?
Bir kafede neler olmalı?Ekipman listeniz şunları içermelidir:
- Damla kahve makineleri.
- Kahve pres makineleri.
- Yüksek kaliteli espresso makinesi.
- Endüstriyel kahve öğütücüler.
- Bir su filtrasyon sistemi.
- Yiyecek hazırlama masaları
- Gıda depolama kutuları, şişeler ve pompalar.
- Ticari karıştırıcılar.
Ortalama bir restoran ne kadar kazanır?
Lokanta günlük olarak size en az 1000 TL getirebilecek kapasitede bir iş alanıdır. Bu da aylık olarak 30 bin TL civarında kazanç sağlar. Ancak hafta sonlarında ve tatillerde bu daha da fazla olabilir.Bir restoranda en önemli faktörler nelerdir?
Yapılan araştırmalar ve farklı çalışmaların üzerinde büyük oranda uzlaşmaya vardığı şekliyle restoran seçimini etkileyen en önemli beş faktörün; yemek kalitesi, yemek çeşitliliği, fiyat, atmosfer ve konum olduğu saptandı.Mutfak demirbaşları nelerdir?
Mutfak demirbaşları nelerdir?Bulaşıkhane Ekipmanları
Lokanta malzemeleri nelerdir?
Lokanta malzemeleri nelerdir?Bu hizmetleri sunabilmek için Cafe-Restoranımızda mutfakta bulunması gereken malzemeler nelerdir….Endüstriyel Mutfak Makineleri:
- Kıyma makinesi.
- Sebze doğrama makinesi.
- Patates soyma makinesi.
- Patates dilimleme makinesi.
- Blender.
- Fırın.
- Ocak.
- Reşo.