Son Konular

Bir Tanriyi birde beni sakin unutma kimin bestesi?

Modoratör

New member
Credits
0

Bir Tanrıyı birde beni sakın unutma kimin bestesi?​

Konuyla ilgili ilk açıklamayı yapan Atilla Alpsakarya oldu "Anlaşmazlığa neden olan şarkının bestecisi neden olan şarkının bestecisi Coşkun Sabah ile yaptığımız anlaşmaya göre , Bülent Ersoy şarkıyı plak yaptıktan sonra 5 ay sonra bir kadın şarkıcı , aynı eseri plağa okuyabilecekti.Ne var ki Bülent Ersoy stüdyo …

Baharı bekleyen kumrular gibi kim söylüyor?​

Baharı bekleyen kumrular gibi kim söylüyor?
Bülent ersoy- Baharı Bekleyen Kumrular Gibi – YouTube.

Baharı bekleyen kumrular gibi hangi makam?​

Baharı bekleyen kumrular gibi hangi makam?
Bestesi Coşkun Sabah'a, güftesi Ali Tekintüre'ye ait olan, Kürdî makamı, Sofyan usûlündeki fantezi şarkı; Baharı bekleyen kumrular gibi notası.

Baharı Bekleyen Kumrular Gibi Hangi film?​

BAHARI BEKLEYEN KUMRULAR GİBİ – Petrol Kralları (1979) – YouTube.

Baharı bekleyen kumrular gibi söz yazarı kimdir?​

Baharı bekleyen kumrular gibi söz yazarı kimdir?
İstanbul. "Tanrım Beni Baştan Yarat", "Hangimiz Sevmedik", "Baharı Bekleyen Kumrular Gibi", "Senden Vazgeçmem" ve "Seni Yakacaklar" gibi unutulmaz şarkılara sözleriyle hayat veren, şarkıcı, söz yazarı ve şair Tekintüre, 1953'te Adıyaman'ın Besni ilçesinde dünyaya geldi.

Baharı bekleyen kumrular gibi ne zaman çıktı?​

Baharı bekleyen kumrular gibi ne zaman çıktı?
Bülent Ersoy konservatuardan sınıf arkadaşı idi. 1978'de bestelediği 'Baharı Bekleyen Kumrular Gibi'yi 45'lik yaptı, yer yerinden oynadı, yılın şarkısı oldu, Coşkun Sabah da yılın bestecisi.

Ali Tekintüre kim?​

Ali Tekintüre, 1953 yılında Besni, Adıyaman'da doğdu. Genç yaşta İstanbul'a geldi. Askerdeyken yazdığı "Tanrım Beni Baştan Yarat" şiiri daha sonra Muzaffer Özpınar tarafından bestelendi ve Emel Sayın'ın parçayı okumasıyla birlikte Ali Tekintüre de tanınmaya başladı.

Sürünüyorum şarkı sözü kime ait?​

Sürünüyorum şarkı sözü kime ait?
'Tanrım Beni Baştan Yarat' 'Sürünüyorum', 'Dilek Taşı', 'Benim İçin Üzülme', 'Hangimiz Sevmedik' ve daha bir çok efsane şarkının söz yazarı Ali Tekintüre, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ali Tekintüre nasıl öldü?​

Ali Tekintüre nasıl öldü?
1500 şarkı ve şiir kaleme aldı Ayrıca 10 şiir kaseti de bulunan sanatçı, kanser tedavisi sürerken, 15 Aralık 2017'de 64 yaşındayken vefat etti.

Sürünüyorum şarkısı ne zaman çıktı?​

1976Sürünüyorum / Çıkış tarihi

Müslüm Gürses şarkı sözleri kime ait?​

Müslüm Gürses şarkı sözleri kime ait?
Söz yazarı Ali Tekintüre, bu sabah tedavi gördüğü hastanede 64 yaşında hayatını kaybetti. Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Gülden Karaböcek, Müslüm Gürses, Bülent Ersoy'a şarkı sözü yazan Tekintüre, uzun süredir kanser tedavi görüyordu.

Ali Tekintüre öldü mü?​

Ali Tekintüre öldü mü?
15 Aralık 2017Ali Tekintüre / Ölüm tarihi

Unutamazsın şarkı sözü kime ait?​

sozleri ali tekinture'ye muzigi ise yavuz taner'e ait. bülent ersoy gibi müslüm gürses'in de söylediği fasıl havasında güzel bir şarkıdır.

Sürünüyorum şarkısını kim söyledi?​

Sürünüyorum şarkısını kim söyledi?
Gülden KaraböcekSürünüyorum / Sanatçı

Gitme söz müzik kime ait?​

Gitme söz müzik kime ait?
Gitme, Müslüm Gürses'in 26 Ocak 1987'de Elenor Müzik firmasından çıkardığı albümdür. Albümün her bir şarkısı Müslüm Gürses klasiği olmuştur. Albüme ismini veren Gitme şarkısı 1987'de ise yılın en iyi şarkısı seçilmiştir.

Atilla Alpsakarya'nın belirttiğine göre, "Bir Tanrıyı birde beni sakin unutma" şarkısının bestecisi Coşkun Sabah'tır. Ancak şarkının Bülent Ersoy tarafından seslendirilmesinden sonra bir kadın şarkıcının da aynı eseri plağa okuyabileceği bir anlaşma yapılmıştır.

"Anlaşmazlığa neden olan şarkının bestecisi neden olan şarkının bestecisi Coşkun Sabah ile yaptığımız anlaşmaya göre, Bülent Ersoy şarkıyı plak yaptıktan sonra 5 ay sonra bir kadın şarkıcı, aynı eseri plağa okuyabilecekti. Ne var ki Bülent Ersoy stüdyo…"

Baharı bekleyen kumrular gibi şarkısının bestecisi Coşkun Sabah'a ait olup, güftesi Ali Tekintüre'ye aittir. Bu şarkı Kürdî makamında, Sofyan usûlünde olan bir fantezi şarkıdır.

Söz yazarı Ali Tekintüre, "Baharı Bekleyen Kumrular Gibi" şarkısının yanı sıra "Tanrım Beni Baştan Yarat", "Hangimiz Sevmedik", "Senden Vazgeçmem", "Seni Yakacaklar" gibi unutulmaz şarkılara da sözleriyle hayat vermiştir.

Baharı bekleyen kumrular gibi şarkısı, Bülent Ersoy tarafından 1978'de seslendirilmiş ve büyük bir başarı elde etmiştir. Aynı yılın şarkısı seçilmiş ve Coşkun Sabah da yılın bestecisi olarak ödüllendirilmiştir.

Şair ve söz yazarı Ali Tekintüre'nin kaleme aldığı şarkılardan biri de "Sürünüyorum"dur. Tekintüre, birçok efsane şarkının sözlerini yazmış ve müzik dünyasında önemli bir yere sahip olmuştur.

Ali Tekintüre, kanser tedavisi görürken 15 Aralık 2017 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Sanat dünyasına birçok değerli eser kazandırmış olan Tekintüre, Türk müzik tarihinde unutulmaz bir iz bırakmıştır.

Müslüm Gürses'in şarkıların sözlerini de Ali Tekintüre yazmıştır. Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Gülden Karaböcek gibi birçok sanatçının da şarkılarına söz yazan Tekintüre, müzik dünyasında saygın bir konuma sahiptir.

Gecirimli beton nasil yapilir?

Loctite nerelerde kullanilir?

1. Konular

1. 1.260.959
  2. Mesajlar

1. 1.658.362
  3. Kullanıcılar

1. 31.210
  4. Son üye

Geri
Üst Alt