Bir tarih araştırmasının sonucunda ulaşılması gereken hedefler nelerdir?
Tarih araştırmalarının bitiminde ulaşılması gereken hedefler şunlardır: Araştırmanın bitiminde bir sonuca varabilme. Çıkarılan sonuçtan pratik yarar elde edebilme. Çıkarılan sonuçla doğru düşünmeyi sağlayabilme.
Bir tarih araştırması nasıl yapılır?
Bir tarih araştırması nasıl yapılır?
Tarih Araştırmalarında Kullanılan Yöntem
- Tarama (Kaynak Arama)
- Tasnif (Sınıflandırma)
- Tahlil (Çözümleme)
- Tenkit (Eleştiri)
- a. İç Tenkit: Yazar görüşlerinin eser üzerindeki etkileri araştırılır.
- b. Dış Tenkit: Eserin adı, yazarı, basıldığı yer ve basım tarihi tespit edilir.
- Terkip (Sentez)
Tarih dersinde neler anlatılır?
Tarih dersinde neler anlatılır?
Tarihin tanımı, önemi, diğer bilim dallarıyla ilişkisi, tarih yazıcılığı, tarihi olayların değerlendirilmesi ve yazılmasında dikkat edilmesi gereken metodik hususlar kavratılarak, tarihle ilgili yazılı ve sözlü eserlerin incelenmesi.
Tarihi olayları incelerken nelere dikkat etmeliyiz?
Yazara göre tarihî olayları değerlendirirken nelere dikkat edilmelidir? Cevap: Tarihi olaylar değerlendirilirken o dönemin şartları dikkate alınmalıdır. Olayın geçtiği dönemdeki toplumun genel özellikleri, psikolojileri, hayata bakışları ve emelleri nasıl bunlara dikkat edilmelidir.
Bir olayın tarih olabilmesi için ne gereklidir?
Bir olayın tarih olabilmesi için ne gereklidir?
Tarihi bir olay için, yer ve zaman en önemli unsurlardır. Tarihi olayın doğru bir şekilde değerlendirilebilmesi için olayın geçtiği yer ve zamanın bilinmesi gerekir.
Bir öğretmen neden tarih bilmeli?
Bir öğretmen neden tarih bilmeli?
Türk Eğitim Tarihi dersi ile öğretmen adayları eğitim ve öğretim ile ilgili gelişmeleri, eğitimsel fikirlerle uygulamaları ve eğitim kurumlarını tarihî bir düzlemde öğrenme fırsatı elde edebilmektedirler.
Tarih bölümü mezunu tarih öğretmen olabilir mi?
Bu bölümü okuyup çalışabileceğiniz yerleri sıralarsak formasyon alıp lisede tarih öğretmeni olabilir. Yüksek lisans yapıp üniversitelerde araştırma görevlisi olarak görev alabilirsiniz.