Modoratör
New member
Bitki ıslahında izolasyon nedir?
yetiştirme mevsimi süresince karışma kaynaklarından ayrı tutma işlemine 'izolasyon' denir. bitkiler arasında doğal tozlanmayı ve hasat sırasındaki mekanik karışmayı önlemek önemli bir konudur. Bu, aynı zamanda hastalıkların yayılmasını önlemek açısından da önemlidir.Tohumluk kademeleri nelerdir?
Tohumluk kademeleri nelerdir?KABUL ETTİĞİ TOHUMLUK SINIFLARI ;
- Breeder Seed = Elit Tohum.
- Foundation Seed = Orijinal Tohum.
- Registered Seed= Anaç Tohum.
- Certified Seed = Sertifikalı Tohum.
Tohumluk partisi ne demek?
Tohumluk partisi ne demek?Tohumluk partisi: Tohumluk kontrol ve sertifikasyon sisteminde, bir numunenin alınmasına esas olan, bir sertifika veya raporun temsil ettiği, tohumluğun cinsine göre tespit edilmiş azami tohumluk miktardır. Tarla kontrol raporu: Tarla kontrolleri neticesinde kontrolör tarafından düzenlenen rapordur.
Sertifikalı tohum üretimi nasıl yapılır?
1-Sertifikalı tohumluk üretimi, İl Tarım Müdürlüklerince TOHUMLUK ÜRETİCİ BELGESİ verilerek yetkilendirilen özel ve tüzel kişilerce yapılır. 2-Sözleşmeli olarak da tohum yetiştiriciliği yapılabilinir. Bunun için özel veya tüzel çiftçiler TOHUM YETİŞTİRİCİ BELGESİ alarak yetkilendirilmesi gerekmektedir.Türkiye'de geçerli olan sertifikalı tohumluk kademeleri nelerdir?
Türkiye'de geçerli olan sertifikalı tohumluk kademeleri nelerdir?Orijinal ve sertifikalı sınıflardaki tohumlukların çoğaltım yıl sayısına göre farklı kademeler uygulanır. Sertifikalı buğday tohumluk sınıfın- da Sertifikalı I, Sertifikalı II, Sertifikalı III olarak üç kademe uygulanırken yonca tohumlukları için sertifikalı sınıfta 5 kademe uygulanmaktadır.
Sertifikalı kademeli tohum nedir?
Sertifikalı kademeli tohum nedir?Sertifikalı tohum; Yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından tarla ve laboratuvar kontrolleri sonucunda fiziksel, genetik ve biyolojik değerleri belirlenmiş, çeşit saflığı sağlanmış, adı belirli olan belgeli tohumdur.

En önemli husus tohumluk bitkisinin ait olduğu çeşidin özelliklerini gösterip göstermediğinin (çeşit kimliği) kontrol edilmesi ve hasat edilecek olan tohumluğun kalitesini bozacak bir durumun meydana gelmesini önlemektir.