Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Bitki kac derecede yasar?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Konum
Türkiye

Bitki kaç derecede yaşar?​

Aydınlık dönem için ideal sıcaklık değeri 24-26°C arasıdır. Karanlık dönem için ise ideal sıcaklık değeri 23-24°C arasıdır. Bitkinin bulunduğu ortamdaki sıcaklık hiçbir zaman 21°C’nin altına düşmemeli ve 28°C’nin üstüne çıkmamalıdır.

Bitkilerin büyümesini neler etkiler?​

BİTKİLERDE BÜYÜME VE GELİŞME Işık, sıcaklık, su (nem) ve yerçekimi büyüme ve gelişmeye etki eden başlıca etmenlerdir. Bitkilerde gelişme “bitkisel hormonlar” yardımıyla gerçekleştirilir.

Berelex ne için kullanılır?​

Berelex ne için kullanılır?
BERELEX % 40 WSG, portakal ve çekirdeksiz üzüm çeşitlerine sofralık özelliği kazandırılmak amacıyla kullanılan suda eriyebilen granül bir Bitki Gelişim Düzenleyicisidir. BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜNÜN UYGULAMAYA HAZIRLANMASI : Hazırlanan bitki koruma ürününü aynı gün içinde kullanınız.

Bahce cicekleri Soguktan nasil korunur?​

Bahce cicekleri Soguktan nasil korunur?
Kışın Çiçek Donması Nasıl Önlenir?
- Bitkiniz ufak ise çöp poşeti geçirmeniz dondan korumanıza yardımcı olur.
- Gazete kağıdı ile sarararak dondan kurtarabilirsiniz.
- Alüminyum folyoya sararak dondan kurtarabilirsiniz.
- Bitkilerinize yetecek kadar tünel sera ile dondan rahatlıkla koruyabilirsiniz.

Bitkiler gün uzunluğu istekleri yönünden kaç gruba ayrılır?​

Bu süre bitki türlerine göre değişmekle birlikte 10- 14 saat arasındadır. Kritik gün uzunluğu ihtiyaçlarına göre bitkiler;  a) Uzun gün bitkileri,  b) Kısa gün bitkileri,  c) Alternatif veya nötr gün bitkileri, olmak üzere üç gruba ayrılır.

Bitki strese girerse ne olur?​

Hem doğal hem de tarımsal koşullarda bitkiler, çeşitli stres oluşturan uygunsuz ortamlara maruz kalabilmektedir. Su kıtlığı, yüksek ve düşük sıcaklık, don, tuzluluk ve oksijen kıtlığı bitki büyümesini sınırlandıran başlıca stres faktörleridir. Bu stresler nedeniyle, bitkinin büyüme ve verimliliği düşer.

Biyotik ve abiyotik stres nedir?​

Biyotik ve abiyotik stres nedir?
Biyotik faktörler; mikroorganizmaların (fungus, bakteri ve virüs) enfeksiyonu ve zararlı hayvanların saldırıları sonucu oluşan stres faktörleridir. Abiyotik faktörler ise su, sıcaklık, radyasyon, kimyasallar, manyetik ve elektriksel alanlar gibi çevre faktörleridir (2).

Kültür bitkileri kaç derece arasındaki sıcaklıklarda büyüyebilir?​

Kültür bitkileri kaç derece arasındaki sıcaklıklarda büyüyebilir?
Bitkilerin büyük çoğunlugunda büyüme ve gelişme, 7-38 °C sıcaklıklar arasında yürütülür (2).

Çiçekler kaç derece soğuğa kadar dayanabilir?​

Yaz boyunca büyük bir özenle yetiştirilen çiçeklerin kışın da sağlıklı kalabilmesi için, olumsuz kış şartlarının etkisinden korunması gerektiğini anlatan Levent İmrak, salon bitkilerinin 15 ile 23 derece arasındaki sıcaklıklarda bulunması gerektiğini bildirdi.

Kısa gün bitkileri nelerdir?​

Kısa gün bitkileri: Kısa gün bitkileri günlük 12–14 saatten daha az aydınlanma süresine ihtiyaç duyarlar. Bu bitkiler karanlık periyoda ihtiyaç duymaktadırlar. Mısır, darı, çeltik, tütün, soya fasulyesi ve kenevir gibi bitkiler kısa gün bitkilerine örnek olarak gösterilebilir.

Bitki stres hormonu nedir?​

Bitki stres hormonu nedir?
Stres hormonu olarak da bilinen ABA’nın bitkide strese karşı oluşturulan yanıtta düzenleyici olarak aktif rol oynadığı ve başta kuraklık ve tuz stresi olmak üzere abiyotik stres koşulları altında bitkide meydana gelen moleküler değişimlere bağlı olarak arttığı fizyolojik çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Abiyotik stres faktörleri nelerdir?​

Abiyotik stres faktörleri nelerdir?
Abiyotik stres, kompleks çevresel şartların neden olduğu bir çok stresleri, örneğin kuvvetli ışık, ultraviole, yüksek ve düşük sıcaklık, donma, kuraklık, tuzluluk, ağır metaller ve yetersiz oksijen gibi faktörleri kapsayan durumdur (Hirayama ve Shinoza, 2010).

Bitkilerin ısıya ihtiyacı var mıdır?​

Bitkiler optimum sıcaklık aralığında iyi büyürler. Her bitkinin kendine özgü optimum sıcaklık aralığı vardır. Bir bitki için gerekli sıcaklık aralığı diğer bitki için dar veya geniş olabilir. Bazı bitkiler soğuklanma ihtiyacı duymaktadır.

Bitkilerin hangi organları soğuğa daha hassastır?​

Soğuklardan en fazla etkilenen organlar çiçek tomurcuklarıdır. Bunlar da özellikle açmaya başladıkları dönemlerde soğuklara çok duyarlıdırlar. Çiçek tomurcuklarının soğuklara dayanıklılığı, içinde bulundukları gelişme periyoduna göre değişmektedir. Bu tamamen bitkinin içindeki metabolik değişimlerden kaynaklanmaktadır.

Çiçekler kışın nerede durmalı?​

Çiçekler kışın nerede durmalı?
Yani serin bir ortamda durması gerekir. Oda sıcaklığında bazen bozulabilirler. O yüzden evin neresi serinde bu çiçek için daha sağlıklı olacaktır. Çünkü mevsimlik bir çiçek olduğu için sadece kış aylarına mahsus bir çiçektir.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Bitkilerin yaşamları için ideal sıcaklık aralığı, bitkinin türüne ve büyüme dönemine göre değişebilir. Aydınlık dönem için ideal sıcaklık genellikle 24-26°C arasındadır. Karanlık dönem için ise ideal sıcaklık genellikle 23-24°C arasındadır. Ancak genel olarak bitkilerin bulunduğu ortamın sıcaklığı, 21°C'nin altına düşmemeli ve 28°C'nin üstüne çıkmamalıdır.

Bitkilerin büyümesini etkileyen faktörler arasında ışık, sıcaklık, su (nem) ve yerçekimi bulunmaktadır. Bu faktörlerin yanı sıra bitkisel hormonlar da bitkilerde gelişme ve büyümeyi sağlar.

Berelex, portakal ve çekirdeksiz üzüm çeşitlerine sofralık özelliği kazandırmak amacıyla kullanılan suda eriyebilen granül bir Bitki Gelişim Düzenleyicisidir. Berelex'in uygulanması için hazırlanan bitki koruma ürününün aynı gün içinde kullanılması önerilmektedir.

Bitkilerin soğuktan korunması için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Örneğin, bitkinizin ufaksa çöp poşeti geçirebilir, gazete kağıdı veya alüminyum folyo ile sarabilir, ya da bitkilerinizi tünel sera ile koruyabilirsiniz.

Bitkiler gün uzunluğu isteklerine göre farklı gruba ayrılabilir. Kritik gün uzunluğu ihtiyaçlarına göre bitkiler uzun gün bitkileri, kısa gün bitkileri ve alternatif veya nötr gün bitkileri olmak üzere üç gruba ayrılabilir.

Bitkiler hem doğal hem de tarımsal koşullarda çeşitli stres faktörlerine maruz kalabilir. Su kıtlığı, yüksek ve düşük sıcaklık, don, tuzluluk ve oksijen kıtlığı gibi stresler bitki büyümesini olumsuz etkileyebilir.

Biyotik stres, mikroorganizmaların enfeksiyonu ve zararlı hayvanların saldırıları gibi faktörlerden kaynaklanırken, abiyotik stres ise su, sıcaklık, radyasyon, kimyasallar gibi çevresel faktörlerden kaynaklanmaktadır.

Kültür bitkileri genellikle 7-38°C sıcaklıklar arasında büyüme ve gelişme gösterirler. Her bitkinin kendine özgü optimum sıcaklık aralığı bulunmaktadır.

Çiçekler genellikle 15 ile 23 derece arasındaki sıcaklıklarda sağlıklı kalabilirler. Kışın çiçekleri olumsuz koşullardan korumak için uygun sıcaklık ve ortam şartları sağlanmalıdır.

Kısa gün bitkileri, günlük 12-14 saatten daha az aydınlanma süresine ihtiyaç duyan bitkilerdir. Mısır, darı, çeltik, tütün gibi bitkiler kısa gün bitkileri örnek olarak verilebilir.

Bitkiler strese girdiğinde genellikle büyüme ve verimliliklerinde düşüş yaşanır. Bu stres durumunda bitkilerin fizyolojik olarak bazı değişimler geçirdiği bilinmektedir.

Abiyotik stres faktörleri, çevresel faktörlerin neden olduğu stresleri kapsar. Kuvvetli ışık, ultraviyole ışınlar, yüksek ya da düşük sıcaklık, don, kuraklık, tuzluluk gibi faktörler abiyotik stres faktörlerine örnektir.

Bitkilerin yaşamı için uygun sıcaklık aralığında olmaları önemlidir. Her bitkinin kendine özgü optimum sıcaklık aralığı bulunmaktadır ve bazı bitkiler soğuklanmaya ihtiyaç duyabilirler.

Soğuklardan en fazla etkilenen bitki organlarından biri çiçek tomurcuklarıdır. Bu nedenle çiçek tomurcuklarının soğuklardan korunması önemlidir.

Çiçeklerin kışın sağlıklı kalabilmesi için serin bir ortamda bulunmaları gerekebilir. Evde uygun bir serin alan bulunarak çiçeklerin kış mevsiminde sağlıklı kalması sağlanabilir.
 

Benzer konular

Biyotik abiyotik faktörler nelerdir? Biyotik faktörler bir ekosistemi etkileyen hayvanlar, bitkiler, mantarlar ve bakteriler gibi yaşayan varlıklardır. Abiyotik faktörler ise bir ekosistemi etkileyen sıcaklık, hava akımları, su ve mineraller gibi cansız varlıklardır. Bitkiler için biyotik ve...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
Kuraklık bitkileri nasıl etkiler? Çiçeklenme döneminde oluşan kuraklık stresi bitkide kısırlığa yol açar. Bitkiler kuraklığın ilk dönemlerinde su kaynaklarına ulaşabilmek amacıyla kök gelişimini hızlandırır, gövde gelişimini ise yavaşlatır. Bitkilerde Strese neden olan faktörler? Biyotik...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Bitkilerde mda nedir? Lipid Peroksidasyonu Lipid peroksidasyonunun son ürünü olan MDA oksidatif hasarın önemli biyobelirteçlerinden biridir. Literatürde çeşitli stres şartlarına maruz kalan bitkilerde MDA içeriği arttığını gösteren çalışmalar mevcuttur (Qiu ve ark., 2014; Qing ve ark., 2015...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Abiyotik stresler nelerdir? Abiyotik stres, kompleks çevresel şartların neden olduğu bir çok stresleri, örneğin kuvvetli ışık, ultraviole, yüksek ve düşük sıcaklık, donma, kuraklık, tuzluluk, ağır metaller ve yetersiz oksijen gibi faktörleri kapsayan durumdur (Hirayama ve Shinoza, 2010)...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Abiyotik hastalık etmenleri nelerdir? Bu faktörler; sıcaklık, nem, ışık, hava, toprak yapısı, gıda maddeleri, toprak pH’sı vs.’dır. Paraziter olmayan hastalıklar, genelde bitkileri ekstrem çevre koşullarından koruyarak veya bu koşulları normale dönüştürerek kontrol edilebilir. Canlıları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips