Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Bitkilerde büyüme nasıl olur?
Bitkilerin Büyümesi Tohum çimlenmesi ile gelişen fidede çeşitli organların her hücresi önce hacimce genişler, gelişir, farklılaşır ve sürekli bölünerek hücre sayısını artırır. Böylece embriyonun tüm büyümesi sağlanır. Bütün bu olayların tekrarı ve sürekli oluşumu ile fidecik gitgide daha gelişmiş duruma geçer.Bitkilerde büyüme nerede gerçekleşir?
Primer büyüme, genç kısımlarda, gövde ve uçlarda meydana geliyor. Uçtan belirli uzaklıkta olan kök ve gövdelerin yaşlı kısımlarında ise sekonder büyüme sonucu bitki çapı artıyor. Bitkilerin büyüme ve gelişmesini sağlayan dış faktörler arasında ışık, sıcaklık, su ve yer çekimi sayılıyor.Bitkilerin büyümesi durur mu?
Bitkilerin büyümesi durur mu?Bitkilerin çoğu bitki yaşadığı sürece büyümesini sürdürür. Bu özellik, sınırsız büyüme olarak isimlendirilir.
Bitkilerin büyümesi için gerekli koşullar nelerdir?
Bitkilerin büyümesi için gerekli koşullar nelerdir?Bitkilerin büyük çoğunluğu su, toprak, güneş ve havaya gereksinim duyar. Ama bu gereksinimler bitkiden bitkiye değişebilir. Örneğin bazı bitkiler çok su ister, bazıları az. Bazıları yalnızca sabah güneşi ister, bazıları tüm gün güneşte olmak…
Bitkilerin büyümesi ve gelişmesi nelere bağlıdır?
Bitki ve hayvanlarda büyüme ve gelişme hava, su ve toprak gibi faktörlere bağlıdır. Besin kaynakların ulaşamama ya da zorlu iklim şartları canlıların büyüme ve gelişme aşamalarını olumsuz etkiler. Hem erkek hem kız çocuklarında büyümeyi etkileyen faktörler. Bu faktörlerin başında genetik gelir.Bitkiler yaşamları boyunca büyürler mi?
Bitkilerde gelişme ve büyüme, zigot oluşumundan sonra başlar ve yaşam boyu devam eder. Bitkilerde eşeyli ve eşeysiz üreme şekilleri görülebilir. Bazı bitkiler vejetatif üreme ile çoğalır.Domates tohumlarının büyüyüp gelişmesi için gereken şartlar nelerdir?
Domates tohumlarının büyüyüp gelişmesi için gereken şartlar nelerdir?Çimlenme olayının başlaması için en önemli kriterler, su, sıcaklık ve oksijen olarak ifade edilmektedir. Çimlenme gerçekleşirken tohumun içinde bulunan embriyo sürekli olarak büyümeye ve gelişmeye devam eder. Son olarak çimlenme tamamlandığında ise bitkinin kökü, yaprakları ve gövdesi oluşmuş olur.
Bitkilerde büyümeyi düzenleyici maddeler nelerdir?
Bitkilerde büyümeyi düzenleyici maddeler nelerdir?Bitki büyüme düzenleyicileri farklı gruplar altında toplanmıştır. Oksin, giberellinler ve sitokininler büyüme teşvik ediciler, absisik asit (dorminler) engelleyici, etilen ise olgunlaştırıcı olarak gruplandırılmıştır.