Son Konular

Bitkilerle Öksürük Tedavisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
öksürük için bitkisel tedavi - öksürüğe bitkisel çözüm - alternatif öksürük tedavisi - öksürüğe iyi gene bitkiler - öksürük için bitkisel çözümler - bitkisel öksürük tedavisi - bitki çaylarıyla öksürük tedavisi - bitkilerle öksürük tedavisi

Hava sıcaklıklarının aşırı derecede azaldığı ve alerjik rahatsızlıkların daha sık görüldüğü günlerde öksürük şikayetinin arttığını belirten uzmanlar şifalı bitkilerin tüketilmesi ile öksürük rahatsızlığının önlenebileceğini belirtiyor.

İşte öksürüğü tedavi eden şifalı bitkiler:

- Andız otu kökü ezilip balla karıştırılarak yenilirse; öksürüğü dindirir, balgamı söker.

- Ardıcın taze meyvelerinin ezilmesi ile elde edilen şurup, öksürüğe çok iyi gelir.

- Böğürtlen yapraklarının içeriği oluşmadan toplanıp gölgelikte demetler halinde kurutulmasıyla yapılan şurup; kanı temizler, öksürüğe iyi gelir.

- Ebegümeci göğsü yumuşatır. Öksürük kesici olduğundan, bronşite ve nezleye iyi gelir. Bulantı ve kusmalara karşı da yararlıdır.

- Gelincik çiçeklerinden yapılan şurup, ağrıları dindirici ilaç olarak kullanıldığı gibi, öksürüğe ve öksürük gıcığına da etkilidir.

- Ihlamur çayı, kronik öksürüğü keser. Ter ve balgam söktürücüdür.

- Kenevir çayı balla tatlandırılıp içilirse, öksürük, boğmaca ve ses kısılmasına iyi gelir.

- Kırmızı yaban mersini yapraklarından yapılan şurup, öksürüğe etkili olur.

- Meşe ağacı kabuklarından yapılan çay, kanlı öksürük ve kan kusmaya çok faydalıdır.

- Meyan kökü şurubu öksürüğe iyi gelir.

- Yaban eriği ezilerek şekerle pişirilirse, öksürüğü yok eder.

S

İlişkileriniz Güvenli Bağlanma Üzerine Mi?

S

Deprem Çocuklara Nasıl Anlatılmalı?

Benzer Konular

• Soru Soru
Bitkisel Alerji ve Astım Tedavileri: Doğanın Şifalı Gücü Alerji ve astım, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen kronik rahatsızlıklardır. İlaç tedavileri yaygın olarak kullanılsa da, birçok kişi doğal ve bitkisel alternatiflere yönelmektedir. Bu makalede, bitkisel tedavilerin alerji ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
S
  • Soru Soru
Öksürük İçin Ne İyi Gelir? Öksürüğünüz için evde bulunan doğal çözümler deneyebilirsiniz. Öncelikle, bal ve limon karışımını deneyin. Ayrıca, zencefil çayı içmek de faydalı olabilir. Bunun yanı sıra, soğanı doğrayıp şekerle karıştırarak elde edeceğiniz şurubu tüketebilirsiniz. Nane yağı da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
SoruCevap
S
Öksürük tedavisi için evde ne yapmalı? Öksürük İçin Bitkisel Çözümler - Elma kabuğu, ıhlamur ve 2 bardak suyu bir kabın içerisine koyun ve kaynatın. - Bir bardak sütü kaynatın. - Toz zencefil ve bir tatlı kaşığı balı karıştırarak macun haline getirin. - Kuşburnu ve bir bardak suyu kaynatın. -...
Cevaplar
1
Görüntüleme
12
  • Soru Soru
Astım Nedir? Astım, hava yollarının kronik bir inflamasyonu olarak tanımlanan ve nefes darlığı, hırıltılı solunum, göğüs sıkışması ve öksürük gibi belirtilerle kendini gösteren bir solunum yolu hastalığıdır. Genellikle çocuklukta başlar, ancak her yaşta ortaya çıkabilir. Astım İlaçlarının Yan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
T
  • Soru Soru
Şifalı bitkiler öksürüğe ne iyi gelir? Öksürüğü hafifletmek için bitkisel çaylar, bal ve zencefil kullanabilirsiniz. Doğal öksürük şurupları da etkili olabilir. Baharat olarak karabiber ve kekik kullanmak da öksürüğü azaltabilir. Adaçayı ve nane çayları da rahatlatıcı etkiye sahiptir. Meyan kökü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
theking
T
  1. Konular

1. 1.281.049
  2. Mesajlar

1. 1.678.361
  3. Kullanıcılar

1. 31.738