haberci
Efsanevi Üye

Bitlis'te düzenlenen "Gülümsemem Olur Musun İyilik Projesi" kapsamında, Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan eserler sergilendi. Bu özel etkinlik, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türk Kızılay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğiyle gerçekleşti. Sergide elde edilecek gelir, özel gereksinimli bireyler için tekerlekli sandalye temininde kullanılacak.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla anlamlı bir serginin açıldığını belirtti. Elmastaş, eserlerin bağışçılar tarafından satın alınacağını ve elde edilen gelirle engelli bireylere tekerlekli sandalye sağlanacağını söyledi.
Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ ise serginin çok değerli eserlerle dolu olduğunu ifade ederek, eserleri satın alan herkesin önemli bir adım attığını dile getirdi. Uludağ, bu tür çalışmaların üniversite ve diğer kurumlar arasındaki iş birliğinin güzel bir örneği olduğunu belirtti.
Proje Koordinatörü Esra Dursun, projenin isim ve sloganının engelli bir öğrenci tarafından önerildiğini vurgulayarak, öğrencilerin el emeği göz nuru eserlerle engelli kardeşlerine destek olmayı amaçladıklarını belirtti. Dursun, her bir tablonun bir tekerlekli sandalye bağışını temsil ettiğini sözlerine ekledi.
Sergiyi gezen Vali Ahmet Karakaya ve protokol üyeleri, öğrencilerin çalışmalarını yakından incelediler. Programa Türk Kızılay Bitlis Şube Başkanı Ali Cengiz, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar da katılım gösterdi. Bu anlamlı etkinlik, toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek güzel bir dayanışma örneği ortaya koydu.