Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Biyokimya mezunlari hangi alanlarda calisabilir?

Zeberus

Administrator
Yönetici

Biyokimya mezunları hangi alanlarda çalışabilir?​

Biyokimya Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?
- İlaç Sanayii,
- Tıbbi Kimyasal Madde Üretim Tesisleri,
- Tarım ve Zirai İlaç Üretim Şirketleri,
- Kozmetik Sanayii,
- Deterjan Üretim Firmaları,
- Fermantasyon Teknolojisinin Kullanıldığı Firmalarda,
- Alkol Üretim Tesisleri,
- Üniversiteler,

Biyokimya uzmanı Hangi bölüm?​

Bunun dışında biyokimya uzmanı olabilmek için herhangi bir bölüm bulunmuyor. Mutlaka 6 yıllık üniversite eğitimi ile beraber 4 yıllık tıp alanı için uzmanlık sınavını geçmek ve eğitim almak gerekir.

Biyokimya 4 yıllık ne is yapar?​

Biyokimya 4 yıllık ne is yapar?
Biyokimya Mezunu Ne İş Yapar? Biyokimya mezunu gıda tıbbi ilaç fabrikalarında görev almaktadırlar. Aynı zamanda tıbbi üretim, kozmetik ve deterjan üretiminde de biyokimya bölümü mezunları görev almaktadırlar.

2 yıllık biyokimya Bölümü Nedir?​

2 yıllık biyokimya Bölümü Nedir?
2 yıllık Biyokimya programı kapsamında Anatomi, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Meslek Etiği, Davranış Bilimleri, Farmakoloji, Temel Biyokimya, Hastalıklar Bilgisi, Klinik Biyokimya, Hematoloji, İlk Yardım, Patoloji, Biyomedikal Teknikler gibi dersler alabilirsin. Mezun olduğunda Biyokimya Teknikeri unvanı kazanırsın.

Kimler biyokimya uzmanı olabilir?​

Üniversitelerin Tıp Bölümünden mezun olanlar Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girerek 4 yıl boyunca biyokimya alanında uzmanlık eğitimlerini tamamladıklarında biyokimya uzmanı olur.

Kimyagerler biyokimya uzmanı olabilir mi?​

Kimyagerlerin TUS sınavına girme hakkı bulunmaktadır.” Veteriner, Eczacı ve Kimyager”lerden oluşan Temel Bilim Kökenli Meslekler, Tıp Dışı Meslekleri oluşturmaktadır. Tus’u kazanıp 4 yıllık uzmanlık eğitiminden sonra özel veya kamu hastanelerinde Biyokimya Uzamanı olarak çalışabilirsiniz.

Biyologlar biyokimya uzmanı olabilir mi?​

Biyologlar biyokimya uzmanı olabilir mi?
Sınavı kazanan biyologların atamaları yapılmamıştır. Sağlık Bakanlığı’nın belirttiğinin aksine mikrobiyoloji ve biyokimya alanlarında gerek lisans düzeyinde alınan dersler itibariyle gerekse tıpta uzmanlık sınavında alınan puanlar itibariyle biyologların yetkin olduğu aşikardır.

Biyokimya Bölümü kaç puan?​

Biyokimya Bölümü kaç puan?
4 Yıllık Biyokimya Taban Puanları ve Sıralama
Üniversite Adı | Bölümün Adı | Taban Puanı
EGE ÜNİVERSİTESİ (İZMİR) (DEVLET) | Biyokimya | 267,94249
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) (DEVLET) | Biyokimya | 237,17234
SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) | Biyokimya | 224,11709
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ (DEVLET) | Biyokimya | 209,71914

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Biokimya mezunları, geniş bir iş alanına sahiptir ve çeşitli sektörlerde çalışma imkanları bulunmaktadır. Biyokimya bölümü mezunları aşağıdaki alanlarda çalışabilirler:

1. İlaç Sanayii: İlaçların geliştirilmesi, üretimi ve kontrol süreçlerinde çalışabilirler.
2. Tıbbi Kimyasal Madde Üretim Tesisleri: Tıbbi kimyasal maddelerin üretimi ve analizi konularında görev alabilirler.
3. Tarım ve Zirai İlaç Üretim Şirketleri: Tarım sektöründe kullanılan zirai ilaçların geliştirilmesi ve üretiminde çalışabilirler.
4. Kozmetik Sanayii: Kozmetik ürünlerin geliştirilmesi, üretimi ve kalite kontrol süreçlerinde yer alabilirler.
5. Deterjan Üretim Firmaları: Temizlik ürünlerinin geliştirilmesi, üretimi ve analizi konularında çalışabilirler.
6. Fermantasyon Teknolojisinin Kullanıldığı Firmalar: Fermantasyon teknolojisinin kullanıldığı alanlarda, örneğin bira veya maya üretiminde çalışma fırsatı bulabilirler.
7. Alkol Üretim Tesisleri: Alkol üretim süreçlerinde görev alabilirler.
8. Üniversiteler: Araştırma görevlisi olarak akademik kariyer yapabilirler.

Bunun dışında, biyokimya uzmanı olmak isteyen kişilerin tıp bölümünden mezun olarak Tıpta Uzmanlık Sınavı'na girmesi ve 4 yıl boyunca biyokimya alanında uzmanlık eğitimi alması gerekmektedir. Biyokimya teknikeri olmak isteyenler ise 2 yıllık bir biyokimya programını tamamlayarak biyokimya teknikeri unvanı kazanabilirler.

Son olarak, biyologlar da biyokimya uzmanı olabilmektedir ancak bu süreçte belirli atama prosedürleri bulunmaktadır. Biyologların yetkinliği, lisans düzeyinde aldıkları dersler ve tıp uzmanlık sınavındaki başarılarıyla belirlenmektedir.

Biyokimya bölümüne yerleşmek isteyenler için bazı üniversitelerdeki taban puanlar şu şekildedir:
- Ege Üniversitesi (İzmir) (Devlet) Biyokimya: 267,94249
- Selçuk Üniversitesi (Konya) (Devlet) Biyokimya: 237,17234
- Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (Devlet) Biyokimya: 224,11709
- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (Devlet) Biyokimya: 209,71914

Biyokimya bölümü, geniş iş olanakları ve gelecekteki potansiyeliyle kariyer hedefi olarak düşünen adaylar için cazip bir seçenek olabilir.