Son Konular

Blue nevus ne demek?

Modoratör

New member
Credits
0

Blue nevüs ne demek?​

Dermisin derinlerinde bulunan melaninin yansittigi optik isik etkilerine bagli olarak tümü mavi renkte görünen melanositik lezyon grubu. Bu mavi nevus genellikle izole olan benign bir lezyondur ve lokalize bir dermal melanosit proliferasyonunu temsil etmektedir.

Nevüs ne demek?​

Nevüs ne demek?
Ben (nevüs ya da mole), ciltteki melanin denilen pigmenti üreten hücrelerin iyi huylu sınırlı oluşturduğu cilt lezyonlarının ortak adıdır. Bütün yenidoğanlar benlerle doğarlar, fakat pigment üretmedikleri için doğuşta genelde görülmezler. Doğumdan sonraki birkaç hafta ya da ayda, melanosit hücreleri pigment üretirler.

Blue nevüs neden olur?​

Blue nevüs neden olur?
MAVİ NEVUS Melanosit adlı hücrelerin dermis katmanındaki ektopik birikimlerinin sonucunda oluşur. Genellikle herhangi bir şikayete neden olmaz. Papül, nodül görünümünde, genellikle çapı 10mm altında, yuvarlak ve oval şekilli olabilirler. Çoğunlukla el ve ayakların sırtında yerleşir.

Bileşik nevüs ne demek?​

Bileşik (Compound) Melanositik Nevüsler Deriden kabarık, bazen kubbe şekilli, düzgün ve kahverengi renk gösteren, yüzeyi düz veya verrüköz olabilen genellikle üzerlerinde kıl bulunmayan lezyonlardır.

Clark nevüs nedir?​

Clark nevüs nedir?
Sıradışı benler Sıra dışı benler Clark Nevüs (Atipik nevüs) olarak bilinirler. Bu benler normal olmayan görüntüdedirler. Kenarları düzensiz, büyük boyutta, sıklıkla melanom denen cilt kanserine benzer şekildedirler, fakat çoğunlukla selimdiler.

Ben nevus nedir?​

Ben nevus nedir?
Benler latince adıyla nevüsler; vücudun her yerinde görülebilen, sıklıkla kahverengi, oval ya da yuvarlak iyi huylu oluşumlardır. Deriye rengini veren pigmenti üreten melanosit adı verilen hücrelerden köken alır. Bir kişide oluşacak benler muhtemelen önceden genetik olarak belirlenmiş bir durumdadır.
Halo nevüs geçer mi?​
Halo nevüs Bu tip benler çocuklukta ve ergenlik döneminde görülür. Herhangi bir zararları yoktur ve zamanla ortadaki ben ve beyaz halka ortadan kalkar.

Blue nevüs, dermisin derinlerinde bulunan melanin pigmentinin yansıttığı optik etkilere bağlı olarak tamamen mavi renkte görünen melanositik lezyon grubunu ifade eder. Genellikle izole olan ve benign özellik gösteren bir lezyondur. Mavi nevüs, lokalize bir dermal melanosit proliferasyonunu temsil eder.

Nevüs ya da mole, ciltteki melanin pigmentini üreten hücrelerin iyi huylu bir şekilde sınırlı bir şekilde bir arada bulunduğu cilt lezyonlarına verilen genel isimdir. Yenidoğan bebekler doğumda genellikle benlerle doğarlar ancak pigment üretmedikleri için görülmezler. Doğumdan sonra melanosit hücreleri pigment üretmeye başlarlar.

Blue nevüsün melanosit hücrelerinin dermis katmanında ektopik birikimler sonucunda oluştuğu düşünülmektedir. Genellikle herhangi bir şikayete yol açmayan bu lezyonlar, el ve ayakların sırtı gibi bölgelerde görülebilir.

Bileşik melanositik nevüsler, deriden kabarık, bazen kubbe şekilli, düzgün ve kahverengi renk gösteren, kıl içermeyen lezyonlardır. Clark nevüs ya da atipik nevüs olarak da bilinen sıra dışı benler, genellikle normal benlerden farklıdır. Kenarları düzensiz, büyük boyutlu olabilir ancak çoğunlukla iyi huylu olarak kabul edilirler.

Ben, genellikle kahverengi renkte olan, oval veya yuvarlak şekilli, deriye rengini veren pigmenti üreten melanosit hücrelerinden kaynaklanan iyi huylu oluşumlardır. Tipik olarak genetik faktörlere bağlı olarak oluşurlar.

Halo nevüs, genellikle çocukluk ve ergenlik döneminde ortaya çıkan ben türüdür. Herhangi bir zararı olmayan bu benler zamanla ortadaki ben ve beyaz halka kaybolabilir.

Bir patron nasil olmali?

Grip 2 hafta surer mi?

1. Konular

1. 1.261.044
  2. Mesajlar

1. 1.658.464
  3. Kullanıcılar

1. 31.211
  4. Son üye

Geri
Üst Alt