Son Konular

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail İhlallerine Karşı Sert Tepki Gösterdi

Credits
1.230.245
white.jpg

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğinin bilincinde olduğunu vurgulayarak, "Sorumluların hesap vermesi gerekmektedir" dedi.

Guterres, New York'taki BM merkezinde basın mensuplarının sorularını cevaplarken, İsrailli askerlerin silahsız Filistinlileri hedef aldığı iddialarını hatırlatıldı. Bu çerçevede, üye ülkelerin İsrail'e yaptırım uygulanıp uygulanmayacağına dair sorulan soruya Guterres, "(İsrail'in) uluslararası hukuku büyük çapta ihlal ettiğini görmek için resmi bir rapora ihtiyaç yok. İhlal olduğunda sorumlular hesap vermelidir" şeklinde konuştu.

BM Genel Sekreteri, İsrail-ABD destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı'nın BM'nin yardım merkezlerinde insanların öldürüldüğü yönünde yalan bilgiler yaydığı suçlamalarına ilişkin, "Gördüğümüz görüntüleri uydurmadık, herkesin gözleri önündeydi" açıklamasında bulundu.

Guterres, Gazze'de önerilen yeni ateşkes planlarıyla ilgili haberler hakkında da "Filistin yönetiminin barış çabalarını destekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Benzer Konular

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de insani yardım dağıtımı sırasında yaşanan kayıplara dikkat çekerek, "Yiyecek arayışı insanların hayatını tehlikeye atamaz." açıklamasında bulundu. Guterres, New York'taki BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Gazze'deki insani krize...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze'de yaşanan son gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Guterres, İsrail güçlerinin yardım bekleyen Filistinlilere ateş açtığını belirterek, bölgede süregelen insanlık krizine dikkat çekti. Bu açıklamalar, uluslararası toplumda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ve İran arasında ateşkes çağrısında bulunarak bölgedeki diğer çatışmalarda da benzer bir adımın atılmasını umut ettiğini belirtti. Guterres, sosyal medya hesabından İsrail ve İran arasındaki ateşkes hakkında bilgi verdi. ABD Başkanı Donald Trump'ın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İran'a yönelik İsrail saldırılarının kontrol edilemeyecek bir çatışmaya dönüşebileceği uyarısında bulundu. Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, "Uluslararası Barışa ve Güvenliğine Yönelik Tehditler" konusunu ele aldı. Çatışmanın hızla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD'nin İran'ın 3 nükleer tesisine yönelik gerçekleştirdiği saldırıların Orta Doğu için kritik bir noktayı işaret ettiğini vurguladı. Guterres, ABD'nin hava saldırıları sonrasında BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, bölgenin zaten sıkıntılı bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.632
  3. Kullanıcılar

1. 31.771
  4. Son üye

Geri