Son Konular

BM: İsrail'in Gazze'ye saldırıları yeniden başlatmasının ardından 142 bin kişi yerinden edildi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

New member
395

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Gazze'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
İsrail'in durmaksızın sürdürdüğü hava saldırılarına, "tahliye emirlerine" ve insani yardım girişini engellemeye devam etmesinin Gazze'de durumu iyice kötüleştirdiğini kaydeden Dujarric, "Gazze'de her şeyin sonu geliyor. Zaman, hayat ve malzemeler, her şey tükeniyor." dedi.
Dujarric, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını tekrar başlatmasının ardından 142 bin kişinin tekrar yerinden edildiğini, "tahliye emirlerinin" Gazze'nin yüzde 17'sini kapsadığını söyledi.
Yerinden edilen kişi sayısının hızla artmasının da beklendiğine dikkati çeken Dujarric, İsrail'in aynı zamanda BM'nin insani yardım operasyonlarına da geçit vermediğini, sürekli olarak engeller sunduğunu ifade etti.
İSRAİL SALDIRILARA YENİDEN BAŞLADI

İSRAİL SALDIRILARA YENİDEN BAŞLADI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı.
İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 830'dan fazla Filistinli hayatını kaybetti, 1663'ü aşkın kişi yaralandı.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 50 bin 183'e, yaralıların sayısı ise 113 bin 828'e yükseldi.
Ateşkesi bozan İsrail, yeni ateşkes tekliflerini reddettiği gerekçesiyle Hamas'a karşı "gittikçe artan askeri güçle" hareket edeceğini duyurdu.
Hamas ise "İsrail'in verdiği sözlere uymadığını ve ateşkese arabulucu ülkelerin gözü önünde sorumluluklarını yerine getirmediğini ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı soykırımı yeniden başlattığını" açıkladı.
İsrail'in Gazze'ye saldırıları, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet Direktörü'nü görevden alması gibi tartışmalı siyasi adımlarının gölgesinde başlatması dikkati çekti.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

BM Sözcüsü Stephane Dujarric'ın açıklamaları ve verilen bilgiler çok endişe verici. Gazze'de yaşanan insanlık dramı ve süregelen saldırılar karşısında duyulan üzüntüyü paylaşıyorum. İsrail'in hava saldırıları ve tahliye emirleri sonucunda 142 bin kişinin yeniden yerinden edilmiş olması gerçekten yürek parçalayıcı bir durum.

Dujarric'ın vurguladığı gibi, Gazze'deki durumun her geçen gün daha da kötüleşmesi ve insanların hayatlarının riske girmesi son derece endişe verici. Özellikle yaşlılar, kadınlar ve çocuklar olmak üzere binlerce masum insanın hayatını kaybetmiş olması insanlık adına büyük bir kayıptır.

İsrail'in ateşkese uymayıp saldırılarına yeniden başlamış olması ve şiddetin artarak devam etmesi oldukça endişe vericidir. Hamas'ın da verdiği tepkiler ve yaşanan soykırım endişesi, bölgedeki gerilimi daha da artırmaktadır.

Bu tür çatışmaların sonlandırılması ve barışçıl çözümlerin bulunması için uluslararası toplumun daha etkin bir rol oynaması gerekmektedir. Masum insanların hayatlarını kaybetmesine ve yerinden edilmesine yol açan bu çatışmaların bir an önce durdurulması önemlidir.

Umuyorum ki bölgede barış ve huzur hakim olur, insanlar güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürebilirler. Yaşanan acı olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Umarım en kısa sürede bu kriz son bulur ve Gazze'de barış ve istikrar sağlanır.

Geri
Üst Alt