Modoratör
Yeni Üye
BMS Kontroller nedir?
BMS (Battery Management System) batarya yönetim sistemi olarak çevrilebilecek İngilizce kelimelerin baş harflerinin kısaltılması ile oluşturulmuş kelimedir. Şarj edilen bataryaların durumunu izleyip, şarj işleminin ve bataryaların dolma boşalma işlemlerinin kontrolünü sağlar.
BMS nedir ne işe yarar?
Batarya Yönetim Sistemi – Battery Management System (BMS), bataryanın güvenlik sistemidir ve (gerilim, akım & sıcaklık gibi) batarya koşullarını güvenli limitlerde tutmaktan sorumludur. Korumanın düzeyi, hem bataryanın kimyasından kaynaklı gereksinimlere hem de BMS'in kendi karmaşıklık düzeyine bağlıdır.
BMS panosu nedir?
BMS panosu nedir?
Bünyesinde motor kontrol ve kumanda cihazlarını barındırır. (Ana şalter, kontaktörler, motor koruma şalterleri, faz koruma röleleri, motor sürücüleri…) Mekanik sistemlere elektriğin verildiği veya kesildiği panolardır. Bu panolar otomasyon sisteminin izleyediği/kontrol ettiği panolardır.
BMS ve PMS nedir?
BMS ve PMS nedir?
BMS*, PMS** ve DCIM*** yazılımları bu zincirin her bir halkasının uyum Page 2 içinde çalışmasını ve tek bir merkezden yönetilmesini sağlayan yazılımlardır. Veri merkerlerinde sistem çalışması etki eden bütün unsurlar, kritiklik durumu da göz önünde bulundurularak yakından takip edilir.
BMS HVAC nedir?
Akıllı bina sistemleri (HVAC-BMS) 1960 lı yıllardan itibaren bina sistemlerinde kullanılmaya başlamıştır. Akıllı binalarda enerji verimliliğini sağlayan bu sistemler tek bir yazılımla farklı noktalardan kontrol olanağı sağlayarak kullanımı kolaylaştırmaktadır.
PMS sistemi nedir?
PMS, Ar-Ge ve üretim projeleri yapan firmaların proje süreçlerini yönetmelerini sağlayan bulut platform üzerine konuşlanmış web tabanlı bir yönetim yazılımı ile bütünleşik mobil uygulamalardan oluşan bir yazılım kümesidir.
PMS nedir mühendislik?
PMS nedir mühendislik?
PMS, operatör iş yükünü azaltmak için otomatik ve elle raporlar üreten işlevsellik içerir. Tesisin elektrik sisteminin bakımı, enerji ağının verilerini (duruma dayalı izleme sistemleri ve gerçek zamanlı veriler) bir araya getirilerek ve veri analizi sağlamaktadır.