T
theking
Guest
Böğürtlen Reçeli Tanımı İçin Materyaller
4 su bardağı böğürtlen
2 dolu su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tereyağı
2-3 damla limon
Böğürtlen Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yıkanan böğürtlenler üzerine şeker dökülerek 5-6 saat sulanması için buzdolabında bekletilir.
Suyunu salan böğürtlenler evvel kaynayana dek orta ateşte sonra kısık ateşte 1 saat pişirilir.
En son parlak olması için tereyağı ve birkaç damla limon eklenip bir taşım daha kaynatılır.
Sıcak sıcak kavanoza konur. Afiyet olsun.
4 su bardağı böğürtlen
2 dolu su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tereyağı
2-3 damla limon
Böğürtlen Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yıkanan böğürtlenler üzerine şeker dökülerek 5-6 saat sulanması için buzdolabında bekletilir.
Suyunu salan böğürtlenler evvel kaynayana dek orta ateşte sonra kısık ateşte 1 saat pişirilir.
En son parlak olması için tereyağı ve birkaç damla limon eklenip bir taşım daha kaynatılır.
Sıcak sıcak kavanoza konur. Afiyet olsun.