Bokashi nedir ne işe yarar?
Bokashi, Japonların tüm gıda atıklarını turşulaştırdıkları bir ön gübreleştirme işlemi. Havasız alanda tüm atığın sıkıştırılması ve yararlı mikro organizmaların ortama katılması ile oluşuyor. Faydalı bakteriler kötü olanlara üstün gelerek doğru koşulları sağlıyor.
Bokaşi serumu nasıl yapılır?
2.5 litre klorsuz ılık suya ( Çeşme suyu kullanacaksanız 2-3 gün ağzı açık bekletin), yarım çay bardağı pekmez karıştırın, yarım çay bardağı Laktobasil serumu ekleyin (yaklasık bir kavonozluk su kısmına Laktobasil serumu ve pekmezi ekleyip karıştırdıktan sonra tamamını kepek üstüne koymak ve geri kalan suyu kıvama göre …
Bokashi kompost nerede kullanılır?
Bokashi kompost nerede kullanılır?
Bokashi kompostu, mutfağınızda yapabileceğiniz ve her türlü yemek atığınızı (et, balık, tavuk ve süt ürünleri dahil) geri dönüştürebileceğiniz bir iç mekan kompost yapma yöntemidir.
Bokashi tozu nedir?
Bokashi tozu nedir?
Bokashi, Japonca bir terimdir ve fermante edilen organik atık anlamındadır. EM Bukashi Kompost, organik atıkların hava almayan bir kova ya da torba icinde EM aşılama materyali kullanılarak fermantasyonu ile yapılır.
Lakto serum nedir?
Burada amaç, nişastanın çektiği bakterilerin içindeki laktik asit bakterilerini üstün kılıp, diğerlerini elemektir. Süt eklenince bir hafta boyunca laktik asit bakterileri kendi ortamlarında diğer tüm bakterileri bastırıp kesin üstünlüğü ele geçirirmiş olurlar.
Kompost hangi alanlarda kullanılır?
Biyoçöp ve Kompost Nedir / Nerede ve Nasıl Kullanılır. Ev, işyeri , esnaf ve sanayii'de , bahçede oluşan mikroorganizmalar tarafından kolay ayrışan organik bileşiklerin ayrışma sonucunda oluşturduğu stabil mineralize olmuş üründür. Buna atıksu arıtma tesislerinde oluşan arıtma çamurları da katılmaktadır.
Evde kompost kovası nasıl yapılır?
Evde kompost kovası nasıl yapılır?
Sıcak Kompost Kompost yapılacak tüm organik atıkları küçük parçalara böl. Kovanın en altına bir kürek dolusu toprak koy. Malzemelerini bir kat ıslak (meyve ve yumurta kabukları, çay posası vb. ıslak gıdalar) ve bir kuru kat (kuru yaprak, kağıt, kuruyemiş kabukları vb.) olacak şekilde 10-15 cm kalınlığında yerleştir.