<
T
theking
Bol Ekşili Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
Lahana ( ben küçük uzunluk lahana kullandım)
2 kase pirinç
3 adet soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı )
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı karabiber
1 çay bardağı nar ekşisi
Tuz
Bol Ekşili Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
Lahanalarımızı hafif yumuşak olacak biçimde haşlayalım.
İç harcı için; pirinçleri yıkayıp derin bir kaba alalım.
Küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyelim.
Üzerine maydanoz, salçaları, yağları ve baharatları pirincimizin üzerine ekleyip karıştıralım.
Haşlanmış lahanaları dilediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz.
Kesilmiş lahanaların üzerine hazırladığımız harcı ekleyip sarmamızı saralım , tencereye dizelim.
Sarmanın üzerini geçecek halde sıcak su ekleyip ocağa alalım.
Ocakta sarmamız kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık 45 dk kadar pişirelim.
En son üzerine ekşisini ekleyelim (ben ölçü olarak 1 çay bardağı kullandım ).
Afiyet olsun
Lahana ( ben küçük uzunluk lahana kullandım)
2 kase pirinç
3 adet soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı )
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı karabiber
1 çay bardağı nar ekşisi
Tuz
Bol Ekşili Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
Lahanalarımızı hafif yumuşak olacak biçimde haşlayalım.
İç harcı için; pirinçleri yıkayıp derin bir kaba alalım.
Küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyelim.
Üzerine maydanoz, salçaları, yağları ve baharatları pirincimizin üzerine ekleyip karıştıralım.
Haşlanmış lahanaları dilediğiniz büyüklükte kesebilirsiniz.
Kesilmiş lahanaların üzerine hazırladığımız harcı ekleyip sarmamızı saralım , tencereye dizelim.
Sarmanın üzerini geçecek halde sıcak su ekleyip ocağa alalım.
Ocakta sarmamız kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık 45 dk kadar pişirelim.
En son üzerine ekşisini ekleyelim (ben ölçü olarak 1 çay bardağı kullandım ).
Afiyet olsun