Modoratör
Yeni Üye
Bölüm başkanlığı kaç yıl?
MADDE 18. (Değişik birinci fıkra:RG-17/11/1988-19992) Bölüm, anabilim, anasanat, bilim ve sanat dalları başkanlarının görev süreleri üç yıldır. Süresi biten başkan yeniden aynı usullerle atanabilir.
Dekan bölüm başkanını görevden alabilir mi?
Oysa ki 2547 sayılı yasaya göre Dekanların veya Rektörlüğün böyle bir yetkisi bulunmuyor. Aynı şekilde Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 14. maddesi de bölüm başkanlarının görevden alınmasına müsaade etmiyor.
Üniversite bölüm başkanı nasıl olunur?
Üniversite bölüm başkanı nasıl olunur?
2547 sayılı Kanun'un 21. maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 14. maddesine göre bölüm başkanı, o bölümün aylıklı profesörleri arasından, profesörler bulunmadığı takdirde doçentleri arasından, doçentler bulunmadığı takdirde yardımcı doçentleri arasından o bölümü oluşturan anabilim veya ana sanat …
Rektör ataması nasıl yapılıyor?
Yetki Kanunu'na dayanılarak çıkarılan 703 sayılı KHK, YÖK Kanunu'nun rektör atamasıyla ilgili maddesi şöyle düzenlendi: "Devlet ve vakıf üniversitelerine rektör, Cumhurbaşkanınca atanır. Vakıflarca kurulan üniversitelerde rektör ataması, mütevelli heyetinin teklifi üzerine yapılır.
Rektör kim tarafından seçilir?
MADDE 4. a) (Değişik:RG-30/6/1994-21976)Seçimi ve Atanması: Görevdeki rektörün çağrısı ile toplanacak öğretim üyeleri tarafından altı rektör adayı seçilerek belirlenir. Belirlenen rektör adaylarından Yükseköğretim Kurulunun seçeceği üç aday atanmak üzere Cumhurbaşkanı'na sunulur.
Kaç yaşında rektör olunur?
Kaç yaşında rektör olunur?
Rektörlerin görev süresi dört yıldır ve en fazla iki dönem bu görevde kalabilirler. Rektörlerin yaş haddi 67 olarak belirlenmiştir. Eğer bir rektörün görev süresinin bitimi yaş haddini aşıyor ise bu şart aranmaz ve görev süresinin bitimine kadar görevi devam eder.
Bölüm başkanı başka bölümden atanabilir mi?
Süresi biten başkan yeniden aynı usullerle atanabilir. Ancak birden fazla anabilim dalının kapsandığı bölümlerde bölüm başkanı bir anabilim dalı başkanlığını, birden fazla bilim dalının kapsandığı anabilim dallarında, anabilim dalı başkanı bir bilim dalı başkanlığını üstlenebilir.
Dekan görev süresi kaç yıl?
MADDE 15 – (1) Dekan, Rektörün önereceği profesör unvanına sahip kişiler arasından Mütevelli Heyet tarafından üç yıllığına atanır. Süresi biten Dekan yeniden atanabilir ve süresi sona ermeden aynı usulle görevden alınabilir.
Üniversite Yönetim Kurulu ne zaman toplanır?
Üniversite Yönetim Kurulu ne zaman toplanır?
Fakülte Kurulu olağan toplantılarını her yarıyıl başında ve sonunda yapar. Dekan, gerekli gördüğü hallerde Fakülte Kurulunu toplantıya çağırır.
Bölüm başkanı kim tarafından atanır?
Anabilim Dalı Başkanı bir hafta içinde dekan tarafından atanır. Anabilim dalı başkanı olarak atanabilecek öğretim üyesi veya öğretim görevlisi sayısının en çok iki olması halinde, başkan, dekan tarafından doğrudan atanır. Fakülte personel bürosunca atamalar bölümlere ve ilgililere bildirilir.
Rektör kaç yılda bir atanır?
Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eden rektörlerin görev süresi dört yıldır. Süresi sona erenler iki dönemden fazla rektörlük yapmamış olmak kaydıyla yeniden rektör olarak seçilip atanabilirler. Rektör adayı seçimleri gizli oyla yapılır.
Akademik kurul ne zaman toplanır?
Akademik kurul ne zaman toplanır?
a) Akademik Genel Kurul, her eğitim-öğretim yılının sonunda başkanın çağrısı üzerine olağan olarak toplanır. Gerektiğinde başkan kurulu olağanüstü toplantıya çağırabilir. b) Akademik Bölüm Kurulu, her iki ayda bir (Tıp ve Dişhekimliği Fakültelerinde her yarı yılda bir) başkanın çağrısı üzerine olağan olarak toplanır.
Üniversite yönetim kurulu nedir?
Üniversite yönetim kurulu; rektörün başkanlığında dekanlardan ve üniversiteye bağlı değişik öğretim birim ve alanlarını temsil edecek şekilde senato tarafından dört yıl için seçilecek üç profesörden oluşur. Rektör gerektiğinde yönetim kurulunu toplantıya çağırır.
Rektör bölüm başkanını görevden alabilir mi?
Maddesinde ise; üniversite rektörleri, fakülte dekanları, enstitü ve yüksekokul müdürleri ile bunların yardımcıları ve bölüm başkanları, gerektiğinde yasada belirtilen süreleri dolmadan tayinlerindeki usule uygun olarak görevlerinden alınabilecekleri hükme bağlanmıştır.
Öğretim Görevlisi bölüm başkanı olarak atanabilir mi?
Öğretim Görevlisi bölüm başkanı olarak atanabilir mi?
Danıştay Sekizinci Dairesi, bölüm başkanı atamalarında aylıklı öğretim üyesi şartının bulunduğu, geçici görevli olanların bölüm başkanı olarak atanmalarının mümkün olmadığına karar verdi!
Rektör ataması nasıl oluyor?
Türk yükseköğretim sistemini düzenleyen Yükseköğretim Kanununa göre devlet üniversitelerinde ve vakıf üniversitelerinde rektör, cumhurbaşkanı tarafından atanır. Vakıf üniversitelerinde ise rektör, mütevelli heyetinin teklifi üzerine cumhurbaşkanınca atanır.