Son Konular

Bonfile İskender (Ev Usulü)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
400 gram bonfile
1 adet pide
1 dolu çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Salça sosu için;
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıcak su

Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bonfilelerimizi buzlukta bekletiyoruz donmuş olan bonfilemizi çıkarıp ince ince dilimliyoruz.
Daha sonra tavaya zeytinyağını koyup kızdırıyoruz.
Bonfileleri üzerine atıyoruz tuzunu da ekliyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz.
Çok fazla pişirmeye gerek yok aslında bonfile yumuşacık et biraz da suyunu salıyor o suyunu ekmekleri ıslatmak için kullanıyoruz.
Ayrı bir tavada küp küp kestiğimiz ekmeklerimizi hafif kavuruyoruz.
Bir yandan 1 yemek kaşığı erimiş tereyağımıza 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyip kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra üzerine sıcak suyunu ekleyip sos haline getiriyoruz.
Tabağımıza evvel kup küp kestiğimiz pidelerimizi koyuyoruz.
Üzerine salça sosumuzdan ve biraz bonfilemizin suyundan koyuyoruz.
Ardından bonfileleri tabağımıza yayıyoruz.
Yanına da yoğurdumuzu koyuyoruz. Yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun ben bu tarifle 2 tabak çıkardım lakin porsiyonlarım baya büyüktü. Sizler bu tarifle 3 tabak da çıkarabilirsiniz.

Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
S

Kıyır Kıyır Bisküvi Tadında Hindistan Cevizli Kurabiye

S

Avokadolu Diyet Salata

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Sultan Kebabı (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler 300 gram tavuk göğsü 1 yemek kaşığı tereyağ yahut 2 kaşık sıvı yağ 1 adet soğan 1 adet patates 1 adet havuç 1 su bardağı bezelye 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yufka Beşamel sos...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Bulgur Pilavı (Ege Usulü) Tanımı İçin Malzemeler 1 kase bulgur 1 adet soğan 1 adet kırmızı ya da yeşil biber 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça Yarım yemek kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı ılık su Bulgur Pilavı (Ege Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Kısır (Hatay Usulü) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ince esmer köftelik bulgur 1/2 (yarım) sıcak su 2 silme yemek kaşığı biber salçası 1 dolu yemek kaşığı domates salçası 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı sumak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 1/2 (yarım) çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Patatesli Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler 1 tane tane tavuk göğsü 3 su bardak bulgur 5 tane orta uzunluk patates 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber 4 yemek kaşığı un 2 tane yumurta 2 yemek kaşığı salça 2,5 su bardağı sıcak su 1 tane soğan Patatesli Sulu Köfte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Enfes Tavuk Dünyası (Ev Usulü) Tarifi İçin Malzemeler 1 kg tavuk göğsü Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı köri 1 tatlı kaşığı kekik Tuz 1 paket krema Makarnası için; 1 paket makarna 1 tatlı kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı sıvı yağ (suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
theking
T
  1. Konular

    1. 1.281.135
  2. Mesajlar

    1. 1.678.623
  3. Kullanıcılar

    1. 31.770
  4. Son üye

Geri
Üst Alt