T
theking
Guest
Borcamda Kumpir Tanımı İçin Gereçler
1 kilo patates
100 gr kaşar peyniri
1 su bardağı garnitür
2 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı kornişon tursu
1 çay bardağı konserve mısır
1 kase sosis
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
Ketçap, mayonez
Borcamda Kumpir Tanımı Yapılışı
Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup, dilimleyip tencereye koyun.
Üzerine çıkacak kadar su ek edin ve kaynamaya bırakın.
Patatesler haşlanınca rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın, birazda tuz ek edip patatesleri ezin.
Sosisleri 2 yemek kaşığı sıvı yağda 3 dk kavurun.
Salça ve suyu karıştırın ve sosislerin üzerine ek edin. 3 dk pişirin.
Pişen sosisleri patatesin üzerine yayın.
Garnitüre yoğurt ek edin. Kornişon tursu, mısır, 4 yemek kaşığı mayonez ve biraz tuz ekleyip karıştırın.
Bunu da sosislerin üzerine ek edin.
Ketçap mayonez ile süsleyip servis yapın. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
1 kilo patates
100 gr kaşar peyniri
1 su bardağı garnitür
2 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı kornişon tursu
1 çay bardağı konserve mısır
1 kase sosis
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
Ketçap, mayonez
Borcamda Kumpir Tanımı Yapılışı
Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup, dilimleyip tencereye koyun.
Üzerine çıkacak kadar su ek edin ve kaynamaya bırakın.
Patatesler haşlanınca rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın, birazda tuz ek edip patatesleri ezin.
Sosisleri 2 yemek kaşığı sıvı yağda 3 dk kavurun.
Salça ve suyu karıştırın ve sosislerin üzerine ek edin. 3 dk pişirin.
Pişen sosisleri patatesin üzerine yayın.
Garnitüre yoğurt ek edin. Kornişon tursu, mısır, 4 yemek kaşığı mayonez ve biraz tuz ekleyip karıştırın.
Bunu da sosislerin üzerine ek edin.
Ketçap mayonez ile süsleyip servis yapın. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.