Modoratör
Yeni Üye
Borsa neye göre iner çıkar?
Arz ve talep en önemli etkendir. Bir hisse senedini almak için birçok yatırımcı talepte bulunuyorsa hisse senedi yükselişe geçer. Ekonomik gelişmelerin bu dalgalanmalara etkisi çoktur. Makro ya da mikro tüm ekonomik gelişmeler hisse senetlerini etkisi altına alır.
Borsanın yükseleceği nasıl anlaşılır?
Borsanın yükseleceği nasıl anlaşılır?
Hisselerde en başta bakacağımız yer hissenin dağılımıdır. Örneğin ABC kurumunun bir şirket hissesindeki payı %5 iken bir ay sonra e çıkmışsa, artmaya devam ediyorsa, o kurum ilgili hisseyi topluyor diyebiliriz. Derinlikten bakarak hissenin toplanmasını anlayabiliriz.
Ucuz hisse senedi nasıl bulunur?
Ucuz hisse senedi nasıl bulunur?
F/K, PD/DD ve FD/FVAÖK oranları ne kadar küçük ise şirket o kadar ucuzdur. Eksi değerler anlamlı değildir. Yani bir hisse için ucuz denebilmesi için bu oranlar küçük olmalı ama sıfırdan büyük olmalıdır. Kırmızı olarak gösterilen kısaltmalara tıklayınca o hisseye ait analist yorumlarının olduğu sayfaya gidersiniz.
Borsa hisselerini kim yönetiyor?
Borsa İstanbul, genel kurulca 3 yıl için seçilen ve 9 üyeden oluşan bir yönetim kurulu tarafından yönetilir. Yönetim kurulu başkanı yönetim kurulu tarafından seçilir.
100 bin TL ile borsaya girilir mi?
100 bin TL ile borsaya girilir mi?
Borsaya girmek için ne kadar para gerekir? Bunun hiçbir alakası yok aslında. Herhangi bir aracı kurum veya banka, sizin 5 liranızı da alır, 100 liranızı da.
Borsa hangi durumlarda düşer?
Borsa hangi durumlarda düşer?
Hisse bölünmesi, bir şirket, hisse senetlerinin değerinin çok yüksek fiyatlandırıldığına karar verdiğinde ve hisse senetleri için talebi arttırmak (ve genellikle toplam fiyatı artırmak) istediğinde gerçekleşir. Hisse bölündüğünde değeri de bu oranda düşer.
Borsada yükseliş trendi nasıl anlaşılır?
Fiyat hareketini destekleyen pozitif bir eğime sahip olan çizgiler net talebin arttığını göstermektedir. Fiyat hareketi bu çizginin üzerinde kaldığı sürece, yükseliş trendi var demektir. Fiyat hareketine direnç gösteren negatif bir eğime sahip çizgiler, net satışın arttığını göstermektedir.
Hissenin bölündüğünü nasıl anlaşılır?
Hissenin bölündüğünü nasıl anlaşılır?
Hisse senedi bölünmesi, şirketin ihtiyaçlarını karşılamak isteği sonucunda şirket hisselerini bölmesine denir. Buna bir örnek verirsek, A şirketi yönetim kurulu 1'e 4 oranında bölünme kararı almışsa yatırımcı elindeki 1 hisse için 4 tane daha hisse sahibi olarak toplamda 5 adet hissenin sahibi olur.
F K oranı nasıl yorumlanır?
F K oranı nasıl yorumlanır?
Yatırımcılar F/K oranı sayesinde bir şirketin hisse fiyatıyla hisse başına düşen kârını karşılaştırarak şirketin elde ettiği kârına oranla fiyatının olması gerekenden fazla değerlenip değerlenmediğini ölçerler. Yani F/K oranı, hisse fiyatının ucuz mu yoksa pahalı mı olduğunu anlamaya yardım eder.
F K ne kadar olmalı?
Bu da F/K oranının 10'un altında olması demek. Faizlerin %20 olduğu bir yerde 100 TL ile 20 TL kesin getiri elde edebilirsiniz. Bu durumda alacağınız hisse senedinin hisse başına 20 TL üzerinde kâr elde etmesini beklersiniz ki bu da F/K oranının 5'in altında oluşması anlamına gelir.
Borsanın kuruluşuna kim karar verir?
Borsanın kuruluşuna kim karar verir?
MADDE 5 – (1) Borsa, Bakanlık ve Sermaye Piyasası Kurulunun teklifi üzerine Bakanlar Kurulu Kararı ile verilen izinle anonim şirket statüsünde kurulur.
Borsa İstanbul hangi bakanlığa bağlıdır?
Borsa İstanbul hangi bakanlığa bağlıdır?
91 sayılı KHK'de öngörülen görevleri yerine getirmek üzere kurulan Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu'nun gözetim ve denetimi altında olan tüzel kişiliği haiz bir kamu kurumudur.
Borsacılar nasıl para kazanır?
Borsada Para Kazanmak için 15 Etkili Yöntem
- Piyasaya Ait Tüm Detayları Öğrenin.
- Kendinizi Geliştireceğiniz Uygulamaları Kullanın.
- Yatırım Araçlarını Tanıyın.
- Teknik ve Temel Analizleri Öğrenin.
- Piyasa Takibi Yapmayı Deneyin.
- Psikolojinizi Tanıyın.
- Portföyünüzü Mutlaka Çeşitlendirin.
- Küçük Adımlarla Başlayın.
Bir hisse senedi neden baskılanır?
Bir hisse senedi neden baskılanır?
3-) Şirket sahibi şirketi en iyi kendisi bildiğinden piyasa değerinin düşük olmasını fırsat bilerek kendisinin ve etrafının toplamasını sağlamak için hisse fiyatı yatayda kalır hatta baskılanır.