- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.021
- Meslek
- Webmaster
Boş kapasite ne demek?
Atıl (Boş) Kapasite İşletmenin belirli bir dönemde gerçekleştirilen üretim miktarı yani fiili kapasitesi, normal kapasitenin altında ise aradaki farka işletmenin "atıl (boş) kapasitesi" denir.
Eksik kapasite nedir?
– Çalışma Derecesi 1′ e eşit ise, işletmenin tam kapasiteyle üretim yaptığı ortaya çıkmaktadır. – Çalışma Derecesi 1′ den büyükse, fiili kapasite pratik kapasitenin üzerinde olup, teorik kapasite düzeyine yaklaşılmaktadır. – Çalışma Derecesi 1′ den küçükse bu durumda eksik kapasite kullanımı söz konusu olmaktadır.
Kapasite kavramı nedir?
Kapasite kavramı nedir?
Kapasite kavramı, bir işletmenin belli bir dönemde (çoğunlukla bir yıl olarak alınır) mevcut kaynaklarını kullanarak, elde edebileceği maksimum üre- tim miktarını ifade eder. Kapasite bir işletmenin elinde bulundurduğu üretim faktörlerinin belirli bir ölçü ile ifade edilmesine denir.
Teorik kapasite ne demek?
Teorik kapasite ne demek?
Makine diğer üretim araçlarının hiçbir duraklama olmaksızın çalışmasıyla ve üretim sürecinde yetenekli işgücü kullanılmasıyla ulaşılabilecek maksimum üretim miktarına teorik kapasite ya da maksimum kapasite denir.
Tam kapasite ne demek?
Kuramsal (Tam ) Kapasite: uygulamalardaki hiçbir olumsuz durumu dikkate almayan, işletmenin üretebileceği en üst üretim miktarını temsil eder. Normal Kapasite: tam kapasite ölçüsünden çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilecek üretim dışı boş zamanlar düşüldüğünde kalan değere normal kapasite denir.
KKO nasıl hesaplanır?
İmalat sanayi kapasite kullanım oranı ya da kapasite kullanım oranı (KKO)= (Fiili Kapasite/Normal Kapasite) X 100 formülü ile hesaplanır.
Kapasite kullanımı ne demek?
Kapasite kullanımı ne demek?
Kapasite Kullanım Oranı, bir üretim biriminin belirli bir dönemde fiilen gerçekleştirdiği üretim miktarının fiziki olarak üretebileceği en yüksek miktara olan oranını gösterir.
Proje kapasitesi ne demek?
Proje kapasitesi ne demek?
➢Kapasite; projeyle yaratılacak ünitenin üretim gücü. ➢Herhangi bir işletmenin belirli bir zaman süresinde üretilebileceği mal veya hizmet miktarı işletme kapasitesini ortaya koyar.
Üretim oranı nasıl hesaplanır?
Örnek vermek gerekirse; bir firmanın ocak ayında, normal aksamalar dikkate alınarak üretebileceği ürün miktarı 1000 birim ve gerçekleşen üretim 700 birim ise KKO= (700/1000)X100 ise KKO'su yüzde 70 demektir.
KKO nasil hesaplanir?
Kapasite Kullanım Oranı (KKO) nasıl hesaplanır? İmalat sanayi kapasite kullanım oranı ya da kapasite kullanım oranı (KKO)= (Fiili Kapasite/Normal Kapasite) X 100 formülü ile hesaplanır.
Tam kapasite çalışma ne demek?
Tam kapasite çalışma ne demek?