Son Konular

Boşaltım Sisteminin Görevleri Nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Boşaltım Sisteminin Görevleri Nelerdir?
Boşaltım Sisteminin Görevleri

Boşaltım Sisteminin Görevleri: Sindirim yoluyla kana ve hücrelere ulaşan besin maddeleri enerji verici, onarıcı ve düzenleyici olarak kullanıldıktan sonra ortaya çıkan fazla su, ürik asit, madensel tuzlar ve karbondioksit gibi atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasından sorumludur.

S

Solunum Sistemi Hastalıkları ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

S

Destek ve Hareket Sistemini Etkileyen Hastalıklar ve Tedavi Yöntemleri

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Boşaltım Sistemi Organları ve Görevleri : İnsanlarda boşaltım sistemi; böbrekler, idrar (sidik) borusu (kanalı) (üreter) ve idrar (sidik) torbası (kesesi) ve üretradan oluşur. a) Böbrekler : Böbrekler, vücutta yaşamsal faaliyetler sonucu oluşan su, üre, ürik asit ve madensel tuzlardan oluşan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Boşaltım Sisteminin Görevleri Nelerdir? Boşaltım Sisteminin Görevleri Boşaltım Sisteminin Görevleri: Sindirim yoluyla kana ve hücrelere ulaşan besin maddeleri enerji verici, onarıcı ve düzenleyici olarak kullanıldıktan sonra ortaya çıkan fazla su, ürik asit, madensel tuzlar ve karbondioksit...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Vücudumuzdaki Sistemler Konu Anlatımı Sindirim Sistemi:Vücuda alınan besin maddelerinin ve içeriklerinin kana ve hücrelere geçebilecek kadar küçük parçalara ayrılması işlemine sindirim, bu olayı gerçekleştiren sisteme de sindirim sistemi denir. Dolaşım Sistemi:Sindirilmiş besin maddelerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
SoruCevap
S
Kandaki atık maddeler nelerdir? Vücutta açığa çıkan atık maddeler yani fazlalık olan maddeler genel olarak mineraller, vitaminler ve sudur. Aynı zamanda vücuttan atılması gereken zararlı maddeler bulunmaktadır bunlar ise safra, amonyak, ürik asit, üre ve karbondioksittir. Dışkıyla hangi atık...
Cevaplar
1
Görüntüleme
18
Atık maddeleri vücuttan uzaklaştıran organlar nelerdir? Böbrekler, üreterler ve idrar kesesinden oluşan boşaltım sistemi, yapım-yıkım sırasında ortaya çıkan atık maddelerin atılımından sorumludur. Tuz hangi organlardan uzaklaştırılır? Kalın bağırsak; ince bağırsak içerisinden kana geçmeyen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.728
  3. Kullanıcılar

1. 31.779
  4. Son üye

Geri