Welcome to Master Theme!

Hi, join best forum. Feel the fun!

Kayıt OL

Bridgestone lastik omru kac km?

Modoratör

New member

Bridgestone lastik ömrü kaç km?​

Lastikler satın alınırken JATMA’nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

Ön arka lastik değişimi kaç km?​

Ön arka lastik değişimi kaç km?
Yaklaşık 10.000 kilometrede bir lastik rotasyonu yapmanız tavsiye edilir.

Oto lastik ters takılırsa ne olur?​

Oto lastik ters takılırsa ne olur?
Lastiğin ters takılması sadece yol tutuşu ve sesi etkiler. Yönünü düzeltin kullanmaya devam edin, simsarlara paranızı kaptırmayın. normalde doğru takmaları lazım ama çoğu lastikçi yönüne bakmıyor ama okadarda farkedeceğini sanmıyorum. daha önce sıfır alıp ters takılmış lastikte kullandım bi sıkıntı yaşamadım.

Lastik kaç yılda bir değişir?​

Kullanım süresine, aracın ağırlığına ya da sürüş şekline göre lastik ömrü uzayıp kısalabilir. Ancak her ne olursa olsun lastikler, hiç kullanılmamış olsalar bile üretim tarihlerinden itibaren raf ömrü olan 10 sene sonunda değiştirilmelidir.

Kaç bin km de lastik değişir?​

Kaç bin km de lastik değişir?
Lastik ömrü aracın kullanım ve lastik tipine göre değişkenlik gösterir. Bununla birlikte araç lastiği 50 veya 60 bin km arasında değişmesi gerekiyor. Araç sahipleri bu km hesabını genel olarak yıllara yaymaktadır. Yıl hesabı olarak da 5 yıl sonra muhakkak değişmelidir.

T lastik mi H lastik mi?​

T lastik mi H lastik mi?
H serisi hız serisi anlamında Lastik başına 500 kg. ağırlık taşıyabilir.Lastiğin içindeki tellerle alakalı bir durum yani.Buda şu anlama gelir eğer aracınızla fazla yük taşımıyorsanız H serisi almanız yararınıza olacaktır konfor açısından.T Serisi taşıma serisi olduğundan araç yüksüz iken kasislerde çok vurur.
Oto lastikte Inside ne demek?​
Neyse ben orda kullanılmış bi lastik aldım continental marka aynı ebatlarda. Bide 60 lira verdim lastiğe ama sonra fark ettimki lastiğin dış yanağında “inside” yani “iç” yazıyo. Lastiktende çok anlamam ama sanırım iç tarafta olması gereken yanak dış tarafta duruyo yani lastiği janta ters geçirmiş.

Lastik ters takılırsa muayeneden geçer mi?​

Lastik ters takılırsa muayeneden geçer mi?
Lastik ve jant uyumlu değil ise ağır kusur sayılır. Aynı aks üzerinde farklı ebat lastik bulunması ağır kusur sayılır. Yönlü lastiklerin dönüş yönü hatalı ise ağır kusur sayılır.

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Bridgestone lastik ömrü 10 yıl olarak tavsiye ediliyor ve doğru saklama koşullarıyla birlikte, 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış bir lastiğin 8 yıl daha ömrü olabilir.

Ön arka lastik değişimi genellikle 10.000 kilometrede bir yapılması önerilir. Bu süre, lastiklerinizin eşit şekilde aşınmasını sağlayarak lastik ömrünü uzatabilir.

Oto lastikin ters takılması, sadece yol tutuşu ve sesi etkiler. Ancak lastiği doğru şekilde takmak önemlidir ve olası sorunları önlemek için lastikçinize düzelttirmeniz önemlidir.

Lastikler, kullanılmamış olsalar bile üretim tarihlerinden itibaren 10 sene sonunda değiştirilmelidir. Eğer lastikleriniz 10 yıldan daha eskiyse, güvenliğiniz için değiştirmeniz önerilir.

Lastik değişimi genellikle aracın kullanımına, ağırlığına ve sürüş şekline bağlı olarak değişir. Ancak genel olarak, araç lastiğinin 50 veya 60 bin km kadar kullanıldıktan sonra değiştirilmesi tavsiye edilir.

T ve H lastik tipleri hız sınıflarını belirtir. H serisi daha yüksek hızlar için uygundur ve daha fazla ağırlık taşıyabilirken, T serisi genellikle daha düşük hızlar ve yükler için uygundur.

"Inside" kelimesi lastiğin iç kısmında olması gereken bir işarettir. Eğer lastiği janta ters takmışsanız, lastiğin doğru kullanımı ve performansı olumsuz etkilenebilir.

Lastiğin ters takılması muayene sırasında ağır kusur olarak kabul edilir. Ayrıca, aynı aks üzerinde farklı ebat lastik bulundurmak veya yönlü lastiklerin dönme yönünü hatalı kullanmak da muayeneden geçememe sebepleri arasındadır. Bu nedenle, lastiklerinizi düzgün şekilde takmak ve kullanmak önemlidir.