Bridgestone lastik ömrü kaç km?
Lastikler satın alınırken JATMA’nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.Ön arka lastik değişimi kaç km?
Ön arka lastik değişimi kaç km?Yaklaşık 10.000 kilometrede bir lastik rotasyonu yapmanız tavsiye edilir.
Oto lastik ters takılırsa ne olur?
Oto lastik ters takılırsa ne olur?Lastiğin ters takılması sadece yol tutuşu ve sesi etkiler. Yönünü düzeltin kullanmaya devam edin, simsarlara paranızı kaptırmayın. normalde doğru takmaları lazım ama çoğu lastikçi yönüne bakmıyor ama okadarda farkedeceğini sanmıyorum. daha önce sıfır alıp ters takılmış lastikte kullandım bi sıkıntı yaşamadım.
Lastik kaç yılda bir değişir?
Kullanım süresine, aracın ağırlığına ya da sürüş şekline göre lastik ömrü uzayıp kısalabilir. Ancak her ne olursa olsun lastikler, hiç kullanılmamış olsalar bile üretim tarihlerinden itibaren raf ömrü olan 10 sene sonunda değiştirilmelidir.Kaç bin km de lastik değişir?
Kaç bin km de lastik değişir?Lastik ömrü aracın kullanım ve lastik tipine göre değişkenlik gösterir. Bununla birlikte araç lastiği 50 veya 60 bin km arasında değişmesi gerekiyor. Araç sahipleri bu km hesabını genel olarak yıllara yaymaktadır. Yıl hesabı olarak da 5 yıl sonra muhakkak değişmelidir.
T lastik mi H lastik mi?
T lastik mi H lastik mi?H serisi hız serisi anlamında Lastik başına 500 kg. ağırlık taşıyabilir.Lastiğin içindeki tellerle alakalı bir durum yani.Buda şu anlama gelir eğer aracınızla fazla yük taşımıyorsanız H serisi almanız yararınıza olacaktır konfor açısından.T Serisi taşıma serisi olduğundan araç yüksüz iken kasislerde çok vurur.
Oto lastikte Inside ne demek?
Neyse ben orda kullanılmış bi lastik aldım continental marka aynı ebatlarda. Bide 60 lira verdim lastiğe ama sonra fark ettimki lastiğin dış yanağında “inside” yani “iç” yazıyo. Lastiktende çok anlamam ama sanırım iç tarafta olması gereken yanak dış tarafta duruyo yani lastiği janta ters geçirmiş.Lastik ters takılırsa muayeneden geçer mi?
Lastik ters takılırsa muayeneden geçer mi?Lastik ve jant uyumlu değil ise ağır kusur sayılır. Aynı aks üzerinde farklı ebat lastik bulunması ağır kusur sayılır. Yönlü lastiklerin dönüş yönü hatalı ise ağır kusur sayılır.