- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.334
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.229
- Puan
- 113
- Yaş
- 37
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.751
- Meslek
- Webmaster
Brokoliden ne yapabilirim?
Brokoli Yemekleri – Brokoli İle Yapılan Yemek Tarifleri
- Fırında Sebze Sote.
- Brokolili Fırın Makarna.
- Brokoli Yemeği.
- Fırında Brokoli Graten.
- Havuçlu Brokoli Salatası
- Brokoli Kızartması
- Brokoli Mücver.
- Brokolili Karnabahar Salatası
Karnabahar ve brokoliden ne yapılır?
Karnabahar Brokoli Salatası | Yemek Tarifleri
- Brokolili Karnabahar Salatası
- Kış Salatası
- Fırında Sebze Sote.
- Fırında Karnabahar.
- Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar.
- Brokoli Turşusu.
- Havuçlu Brokoli Salatası
- Tavuklu Karnabahar Salatası
Brokoli melez mi?
Brokolini daha önce duyduysanız, aynı zamanda aynı yabani lahanadan da seçici olarak yetiştirilir. Brokolinin özelliği, brokolinin bir adım ötesine gitmesidir. Brokoli yabani lahanadan elde edildikten sonra, daha sonra Çin brokoli ile melezleştirilerek melez brokolini haline getirilir.
Brokoli sarı olursa yenir mi?
Brokoli sarı olursa yenir mi?
Sararan brokoli zehirli değildir, tüketen kişiler zehirlenmez. Ancak yenmemesi tavsiye edilir. Eğer brokolinin bir kısmı sarı ise, o kısmı çöpe atılır ve geri kalan yeşil kısmı kullanılır. Çiğ brokoli nasıl acı ise, sarardığında özellikle de piştiğinde acılığına acılık katar.
Haşlanmış brokoli nasıl Lezzetlendirilir?
Haşlanmış brokoli nasıl Lezzetlendirilir?
Brokoliler haşlanıyor çok ezilmeyecek şekilde dikkatli haşlayın haşlanırken içine tuz ve limon suyunu döküyoruz. Haşlandığında tadına bakın eğer tuzu ve limonu emmişse tadı zaten iyidir lakin az gelirse ekleme yapıp bekletebilirsiniz.
Brokoli en güzel nasıl yenir?
Besin değerini korumak açısından brokoliyi buharda pişirmek en sağlıklı yöntemi. Buharda pişirdiğiniz brokolinin yanına hem renk olarak hem de lezzet olarak çok yakışacak iki sebze daha var ki patates ve havuç! Bir güzel buharda yumuşatılan bu sebzeleri yoğurtla servis ederek sağlıklı bir salata hazırlayabilirsiniz.
Brokoli ve karnabahar salatası nasıl yapılır?
Brokoliyi ve karnabaharı çiçeklerinden ayırıp yıkayalım ayrı ayrı on ile on beş dakika arası haşlayıp sularını süzelim. Kırmızı biberi brokoliyi karnabaharı küçük küçük doğrayıp karıştırma kabına alalım içine mısırı limonu zeytin yağını tuzu da ekleyip, harmanlayalım ve servis tabağına alalım.
Karnabahar haşlama nasıl yapılır?
Karnabahar haşlama yaparken karnabaharı tencereye koyduktan sonra üzerini geçecek kadar su ilave edip orta ateşte yaklaşık 10 dakika haşlayabilirsiniz. Fakat düdüklü tencerede haşlayacaksanız bu süre 5 dakikaya inmelidir. Tabii bu sürelerin yeterli olması için sebzenizi iri parçalara ayırmanız gerektiğini unutmayın.
Melez ve hibrit arasındaki fark nedir?
Melez ve hibrit arasındaki fark nedir?
Melez, hibrid olarak da bilinir, iki farklı hayvanın veya bitkinin birleşmesinden ortaya çıkan yeni tür. Farklı türler arasında gerçekleştirilen hibridler dölverimsiz, kısır hayvanlardır.
Brokoli de protein var mı?
Brokoli de protein var mı?
Brokoli Besin Değeri 1 kase doğranmış brokoli ortalama 90 gramdır ve sadece 30 kalori içermektedir. Yine aynı miktarda brokoli; 2.6 gram protein, 6 gram karbonhidrat ve 0.3 gram yağ içermektedir.
Sararmış brokoli zararlı mıdır?
hemen cevap verelim; sararmış brokoliyi yiyebiliriz. Fakat; sararan brokolinin tadı yeşil renkte daha taze olan brokoliye göre biraz değişecektir. En önemlisi de brokoli sarardıkça besin değerlerini de kaybetmektedir. Bu nedenle brokoli taze taze ve koyu yeşil renkteyken tüketilmelidir.
Haşlanmış brokoli kokusu nasıl giderilir?
- LİMON SUYU YÖNTEMİ Brokoli haşlama suyunun içine limon suyu dahil ederek kötü kokuyu bastırabilirsiniz.
- EKMEK YÖNTEMİ Tencerenin dibine bir parça ekmek koyun. Buhar sepetini tencereye yerleştirin.
- SÜT YÖNTEMİ Brokoli haşlama suyunun içine bir çay bardağı süt ekleyin.
Tavuk etli brokoli nasıl yapılır?
Tavuk etlerini suyunu salıp, çekene kadar kavurun. Daha sonra tencereye çiçeklerine ayırdığınız brokolileri ekleyin. Son olarak 1 tatlı kaşığı domates salçasını 1 çay bardağı ılık su içinde eritin. Salçalı suyu brokolili tavuk yemeğinin üzerine dökün.
Yoğurtlu brokoli salatası nasıl yapılır?
Yoğurtlu brokoli salatası nasıl yapılır?
Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Brokoliyi çiçeklerine ayırıp 6-7 dakika haşlayalım.
- Havucu rendeleyip 2 kaşık yağ ile tavada 5 dakika soteleyelim.
- Konserve mısırın suyunu süzelim.
- Bir kapta ezilmiş sarımsağı ve yoğurdu karıştıralım.
- Tuz ve mayonezi de ekleyip güzelce karıştırıp servis tabağına alalım.
Tavuk etli karnabahar yemeği nasıl yapılır?
Tavuk etli karnabahar yemeği nasıl yapılır?
Tavuklu Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabaharların çiçeklerini ayırıp hazırlıyoruz.
- Soğanı ve sarımsağı soyup doğruyoruz.
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp yağ koyduğumuz tencerede suyunu çekip biraz kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sonra soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
- Domates ve biber salçasını ekliyoruz.
Brokoli yoğurtla nasıl yenir?
Yoğurdu bir kaba alalım ve rendelediğimiz sarımsakları ve yeteri kadar tuzunu ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra tadına bakarak tuzunu kontrol edebilirsiniz. Son olarak servis tabağına aldığımız brokolilerin üzerine yoğurdu ve zeytinyağını gezdirelim. İsteğe bağlı üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.
Çiğ brokoli salatası nasıl yapılır?
Nefis Tadıyla Çiğ Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Brokolileri yıkıyoruz, küçük küçük doğruyoruz ve ayıklıyoruz.
- İçerisine turşu, kırmızı biber, mısır, nar ekliyoruz.
- Nar ekşisi, limon, zeytinyağı, tuz ilave edip harmanlıyoruz ve servise hazır.
Brokoli haşlarken içine ne konur?
Tencereye su koyuyoruz. İçine brokoliyi atıyoruz. Brokoliler haşlanıyor çok ezilmeyecek şekilde dikkatli haşlayın haşlanırken içine tuz ve limon suyunu döküyoruz. Haşlandığında tadına bakın eğer tuzu ve limonu emmişse tadı zaten iyidir lakin az gelirse ekleme yapıp bekletebilirsiniz.
Fajita tavuk nasıl yapılır?
Fajita tavuk nasıl yapılır?
Tavukları 3-4 cm. uzunluğunda jülyen şeklinde kesin. Marine karışımı için; sarımsakları incecik doğrayın. Limon suyu, pudra şekeri, karabiber ve incecik doğranmış sarımsaklarla jülyen şeklinde kesilmiş tavuk etlerini bir kapta harmanlayın. 30 dakika bekletin.