Modoratör
Yeni Üye
Brüksel lahanası acı olmaması için ne yapılır?
Brüksel Lahanasının Acısı Nasıl Alınır?
- Yıkadığınız Brüksel lahanasını, soğuk bir su içinde 20 dakika bekleterek acılığını alabilirsiniz.
- İsterseniz, su dolu bir kabın içinde buzdolabında da bekletebilirsiniz.
- Soğuk su, sebzedeki acı tadı alacaktır.
Brüksel lahanası kesilir mi?
Brüksel lahanası kesilir mi?
Hangi pişirme yöntemini tercih ettiğinizden bağımsız olarak, öncellikle brüksel lahanalarını yıkadıktan sonra keserek pişirme işlemine başlayın. Brüksel Lahanasını keserken kök kısımlarını bıçakla ayırın. Ayrıca solmuş veya rengi kararmış yaprakları varsa atın. Brüksel lahanasını ikiye dikey olarak kesin.
Brüksel lahanası yanina ne gider?
Brüksel lahanası yanina ne gider?
Fırında Kuzu Kol. Brüksel lahanasının yanına en çok yakışan seçeneklerden biri yumuşacık bir et yemeğidir.
Brüksel lahanası nasıl temizlenir?
Brüksel Lahanası (Çok Pratik Çok Lezzetli ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle lahanaların alt sert kısmını kesiyoruz .
- Kestiğimizde dış yaprakları da kendiliğinden çıkacaktır.
- Ortadan ikiye keselim (böylelikle acılığı da gitmiş oluyor ) ve haşlamaya bırakalım çok yumuşamasın.
- Sonra soğuk suya tutalım rengi kararmasın.
Brüksel Lahanasının tarifi nasıl yapılır?
Brüksel Lahanasının tarifi nasıl yapılır?
Ayıklanmış Brüksel lahanaları, toz şeker ve tuzu ilave edin. Lahanaların üzerine gelecek kadar yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak suyu tencereye aktarın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinci ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.
Brüksel lahanası nasıl pişirilmeli?
Brüksel lahanası nasıl pişirilmeli?
Brüksel lahanasını suyun altında yıkayın ve sararan yaprakları temizleyin. Su kaynamaya başladığında lahanaları içerisine alarak 10-15 dakika pişirin. Çatalı brüksel lahanasına batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişen lahanaları tuz, tereyağı ve biber ile karıştırarak lezzetlendirin.
Brüksel lahanası en güzel nasıl yenir?
Brüksel lahanası nasıl yenilir?
Brüksel lahanası nasıl yenilir?
Küçük yumru bir şekle sahip olan brüksel lahanası, kış sebzelerinden biridir. Kansere yakalanma riskini düşürdüğü söylenen bu sebze, haşlama, soteleme, kızartma ve fırınlama teknikleriyle pişirilir. Pişirme işlemleri esnasında tuz, biber gibi malzemeler eklenebilir.