Son Konular

Bruksel lahanasi tavada nasil pisirilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
0
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Brüksel lahanası tavada nasıl pişirilir?


Tavada Brüksel Lahanası Tarifi (Çok Lezzetli Oluyor) Nasıl Yapılır?
- Bürüksel lahanalarını yıkayın.
- Bürüksel lahanaların bir kısmını kızartma tavasına dizin, üzerine sıvı yağ, tuz, karabiber döküp, kapağını kapatın orta ateşte kızartın.
- Sonra diğer taraflarını çevirip, aynı şekilde tuz karabiber döküp kapağını kapatın.

Tencerede Brüksel lahana kaç dakikada pişer?


Bir tencerede 2 litre(5 su bardağı) suyu kaynatın. Suya bir miktar tuz ekleyin. Önceden yıkanmış ve kesilmiş olan brüksel lahanalarını kaynayan suya ekleyin. Yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

Turkcell lahanası nasıl pişer?


Turkcell lahanası nasıl pişer?
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında sotelemeye başlıyoruz, sarımsakları ikiye bölüp atıyoruz. Sonra patates ve lahanaları da ekleyip 10 dakika daha kavuruyoruz. Soteleme işlemini yüksek ateşte yapıyoruz ki sebzeler sulanıp rengini kaybetmesin. 1 kaşık salça ekleyip tuz ve karabiberini koyuyoruz.

Tereyağlı brüksel lahanası nasıl yapılır?


Tereyağlı brüksel lahanası nasıl yapılır?
Tencereye tereyağını alıp eritelim içine bir miktar tuz ekleyelim ve karıştıralım ,tuz eriyip tereyağıyla bütünleştiğinde suyu süzülen brüksel lahanalarını ekleyip tekrar karıştıralım. Sıcak veya soğuk servise hazır.

Brüksel lahana kaç dakika pişer?


Brüksel lahanasını yıkayıp 10-15 dakika pişene kadar haşlıyoruz.

Küçük lahana nasıl yapılır?


Lahananın üzerine tuz ve biber ekleyerek karıştırın. Lahanaları pembeleşinceye kadar tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Üzerine 1/3 su bardağı su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. En son limon suyu ekleyerek servis edin.

Brüksel lahanası garnitür nasıl yapılır?


Brüksel lahanası garnitür nasıl yapılır?
Brüksel Lahanalı Garnitür Tarifi Nasıl Yapılır?
- Brüksel lahanalarını iyice yıkayın.
- Üst katlarda bulunan yaprakların solgun olanlarını varsa çıkartın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlayın.
- Süzgece alın ve soğuk suya tutun.
- Bırakın iyice suyu süzülsün.
- Tavaya biraz zeytinyağı dökün.
 
Brüksel lahanası tavada pişirilirken ilk başta lahanalar yıkanmalı ve kızartma tavasına dizilmelidir. Üzerlerine sıvı yağ, tuz ve karabiber eklenip kapağı kapatılarak orta ateşte kızartılmalıdır. Ardından lahanaların diğer tarafı çevrilip aynı şekilde tuz ve karabiber eklenerek tekrar kapağı kapatılmalıdır.

Tencerede Brüksel lahanasını pişirmek için ise önceden yıkanmış ve kesilmiş lahanaları kaynar suya ekleyip yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeniz gerekmektedir.

Tereyağlı Brüksel lahanası yaparken ise tencerede tereyağını eritip içine bir miktar tuz ekleyerek karıştırmalısınız. Tuz eriyip tereyağıyla bütünleştikten sonra suyu süzülen brüksel lahanalarını ekleyip tekrar karıştırmalısınız. Sonrasında sıcak veya soğuk servise hazır hale gelecektir.

Brüksel lahanası haşladığınızda ise yıkayıp 10-15 dakika pişene kadar haşlamanız gerekmektedir.

Brüksel lahanası garnitür yapmak isterseniz, lahanaları yıkayıp solgun yaprakları varsa çıkartmalısınız. Kaynar suya atıp 10 dakika haşladıktan sonra süzgece alıp soğuk suya tutmalısınız. Ardından suyunu iyice süzüp tavaya biraz zeytinyağı dökerek devam edebilirsiniz.
 

Doga sporlarinin cevreye etkileri nelerdir?

The Evil Within kac saat suruyor?

  1. Konular

    1. 1.280.898
  2. Mesajlar

    1. 1.678.025
  3. Kullanıcılar

    1. 31.724
  4. Son üye

Geri
Üst Alt