Son Konular

BS ne demek Eksi?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
5.751
Meslek
Webmaster

BS ne demek Ekşi?

fen fakültesi mezunu olmayanlara da verilen derece. işletme enformatiği programından mezun olanlara da verilen derece.
Ba neyin kısaltması?
Bachelor of Arts, kısaca BA veya AB diye anılan üniversite lisans derecesi.
BS ne demek Muhasebe?
Hizmet alımlarını bildiren Ba formu, Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu'nun ve hizmet satışlarını bildiren Bs formu ise Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu'nun kısa adı olarak biliniyor. Özetle, Ba'da bulunan A harfi 'bildirim alış'tan, Bs'de bulunan S harfi ise 'bildirim satış'tan geliyor.

Ba PhD nedir?

1. Derece – Lisans Derecesi (B.A.; B.Sc.): Öğretim planına göre en az 4 yıllık öğrenimden sonra verilir. 2. 3. Derece – Doktora Derecesi (Ph.D.; D.Sc.): Yüksek Lisans (Master) Derecesinden sonra en az 3 yıllık eğitimden sonra verilir.
ELT açılımı nedir?
Elt'nin açılımı "English Language Teaching" dir. Türkçe'si "İngilizce Öğretmenliği" dir. Elt; İngilizceyi yabancı dil olarak öğretebilmek için gerekli donanımı kazandırmak üzere eğitim veren lisans bölümüne verilen isimdir.
Bs fatura ne demek?
Ba/BS formları Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığının önemli araçlarından biridir.Ba kısaltması (bildirim alacak ); Mal ve hizmet alımlarına ilişkin bildirim için kullanılır.Bs kısaltması (bildirim satacak); Mal ve hizmet satışlarına ilişkin bildirim için kullanılır.

Bs beyannamesi nedir?

Bs: (Bildirim satım) Hizmet satışlarına yönelik beyan formudur. Örneğin KDV tutarı hariç 5000 TL tutarında mal ya da hizmet alan bir şirket Ba formu (bildirim alım) formu dolduracak, bu ürün ya da hizmeti satan şirket ise Bs formu (bildirim satım) dolduracaktır. Ba/ Bs formu vergi bildirim formu değildir.
Ba Bs 2021 kalkıyor mu?
Resmi Gazetede 25 Ocak 2021 tarihinde yayınlanan 523 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğindeki değişiklik kapsamında, sadece elektronik ortamda ve 5.000 TL'nin altında e-Fatura ve e-Arşiv fatura düzenleyen mükellefler için, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren, Ba- Bs formu düzenleyerek bildirim yapma zorunluluğu …

Ucak bileti erteleme olur mu?

Icisleri bakanligi kimler?

1. Konular

1. 1.282.554
  2. Mesajlar

1. 1.682.818
  3. Kullanıcılar

1. 32.088
  4. Son üye

Geri
Üst Alt