Son Konular

Bugunku Turkce kokenli mi?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster

Bugünkü Türkçe kökenli mi?

Türkçe sözcük, Belirteç halinde (zaman) İçinde bulunulan günün içinde anlamına gelir. Türkçe dilinden alınan bugün kelimesi IPA: bugyn anlamındadır. Kırım Tatarca sözcük, Belirteç halinde bugün anlamına gelir.

Yamaç türemiş mi?

Yamaç türemiş mi?
Moğolca ḳabirga(n) "yan, yamaç, döş" sözcüğü ile eş kökenlidir. Moğolca sözcük Moğolca ḳabirga- "yanaşmak, yaklaşmak" fiilinden türetilmiştir. Bu sözcük Moğolca ḳabi "yan, yakın" sözcüğünden türetilmiştir.

Yardım kelimesinin kökü nedir?

Farsça yārī يارى "yardım" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Farsça yār يار "1. el, kol, 2. yardımcı" sözcüğünden türetilmiştir. yar

Yemek kelimesinin kökü nedir?

Yemek kelimesinin kökü nedir?
Eski Türkçe yé- fiilinden +mAk sonekiyle türetilmiştir. ye- maddesine bakınız.

Hani Türkçe kökenli mi?

Eski Türkçe kanı veya kañı "ne?" sözcüğünden evrilmiştir.

Bölük Türkçe kökenli mi?

Bölük Türkçe kökenli mi?
Eski Türkçe böl- fiilinden +Ik sonekiyle türetilmiştir. böl- maddesine bakınız.

Kesit türemiş mi?

Türkçe kes- fiilinden +Ut sonekiyle türetilmiştir.

Yamaç kökü nedir?

Yamaç kökü nedir?
Yamaç kelimesinin kökü nedir TDK? Eski Türkçe yak-1 "yanda veya yakında olmak, yaklaşmak, yamanmak, yamacında olmak" fiilinden +In sonekiyle türetilmiştir.

Yardım Türkçe mi?

Yardım Türkçe mi? Farsça kaynaklı olmakla birlikte Türkçe yara- (faydalı olmak) fiiliyle birleştirilmiştir.

Rahat Türkçe mi?

Rahat Türkçe mi?
rahat kelime kökeni Arapça rwḥ kökünden gelen rāḥat راحة "soluk alma, ferahlama, (güzel koku) koklama, dinlenme" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça rāḥat راحت "soluk aldı" sözcüğünün masdarıdır. Bu sözcük Arapça rūḥ روح "soluk, nefes" sözcüğünden türetilmiştir.

Yiyecek Türkçe kökenli mi?

Yemek hangi dil? Eski Türkçe yé- fiilinden +mAk sonekiyle türetilmiştir.

Ağrı kelimesinin kökü nedir?

Ağrı kelimesinin kökü nedir?
Arapça Alm kökünden gelen ˀalam ألم "acı, ağrı (özellikle fiziksel anlamda)" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ˀalima ألم "acı çekti, ağrıdı" fiilinin masdarıdır.

Bugünkü Türkçe kökenli mi?:
Evet, "bugün" kelimesi Türkçe kökenlidir ve Türkçe dilinden alınmıştır. Kırım Tatarca'da da belirteç halinde "bugün" anlamına gelir.

Yamaç türemiş mi?:
Evet, "yamaç" kelimesi Moğolca kökenlidir ve Moğolca ḳabirga(n) kelimesi ile eş kökenlidir. Moğolca kökenli olan bu kelime, Moğolca ḳabirga- fiilinden türetilmiştir.

Yardım kelimesinin kökü nedir?:
"Yardım" kelimesinin kökeni Farsça'dır ve Farsça yārī "yardım" sözcüğünden alıntılanmıştır. Farsça kökenli olan bu kelime, Farsça yār "1. el, kol, 2. yardımcı" sözcüğünden türetilmiştir.

Yemek kelimesinin kökü nedir?:
"Yemek" kelimesinin kökeni Eski Türkçe'ye dayanmaktadır. Eski Türkçe yé- fiilinden +mAk sonekiyle türetilmiştir.

Hani Türkçe kökenli mi?:
Evet, "hani" kelimesi Eski Türkçe kökenlidir ve Eski Türkçe kanı veya kañı "ne?" sözcüğünden evrilmiştir.

Bölük Türkçe kökenli mi?:
Evet, "bölük" kelimesi Türkçe kökenlidir. Eski Türkçe böl- fiilinden +Ik sonekiyle türetilmiştir.

Kesit türemiş mi?:
Evet, "kesit" kelimesi Türkçe kökenlidir. Türkçe kes- fiilinden +Ut sonekiyle türetilmiştir.

Yamaç kökü nedir?:
"Yamaç" kelimesinin kökü Eski Türkçe'ye dayanmaktadır. Eski Türkçe yak-1 fiilinden +In sonekiyle türetilmiştir.

Yardım Türkçe mi?:
Evet, "yardım" kelimesi Türkçe'de kullanılan bir kelime olmasa da, Farsça kökenli olmakla birlikte Türkçe'de kullanılmaktadır.

Rahat Türkçe mi?:
"Rahat" kelimesinin kökeni Arapça'dır. Arapça rwḥ kökünden gelen rāḥat sözcüğünden alıntılanmıştır.

Yiyecek Türkçe kökenli mi?:
Evet, "yiyecek" kelimesi Türkçe kökenlidir. Eski Türkçe yé- fiilinden +mAk sonekiyle türetilmiştir.

Ağrı kelimesinin kökü nedir?:
"Ağrı" kelimesinin kökeni Arapça'dır. Arapça Alm kökünden gelen ˀalam ألم "acı, ağrı" sözcüğünden alıntılanmıştır.

Netflixe neden giremiyorum?

Fiyatlandirma taktikleri nelerdir?

1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.625
  3. Kullanıcılar

1. 31.771
  4. Son üye

Geri
Üst Alt