Bulgur pilavı nasıl yapılır?
Bulgur Pilavı Yapılışı:
- Soğanları ince olarak kıyıp yağ ile kavurmaya başlayın.
- Kavrulan soğanların üzerine halka şeklinde doğradığınız biberleri ekleyin.
- Bulguru ekleyerek 2 dakika kadar daha kavurun.
- Kısık ateşte kapağı kapalı pişirin.
- Ocağın altını kapatıp demlendirdikten sonra servisini yapabilirsiniz.
Bulgur pilavı ile ne gider?
Bulgur pilavı ile ne gider?
Bulgur Pilavının Yanına Ne Gider?
- Mantar Çorbası
- Çeşmi Nigar Çorbası
- Etli Nohut.
- Patlıcan Kebabı
- Sar Pişir Kebabı
- Tavuk Çöp Şiş
- Köfteli Sebze Kebabı
- Tavuk But.
En kolay bulgur pilavı nasıl yapılır?
En kolay bulgur pilavı nasıl yapılır?
Pratik Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım.
- Salçayı ekleyip karıştıralım.
- Yıkanmış bulguru ilave edip 1-2 dakika kavuralım.
- Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyelim.
- Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
En lezzetli bulgur pilavı nasıl yapılır?
Çok Lezzetli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencerede yağ ile birlikte küçük doğradığımız soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Üzerine biberler eklenir kavrulunca da salçası ve doğranmış domatesler .
- Ardından büyük parçalı sarımsaklar ilave edilerek suyunu çekene kadar yaklaşık 2-3 dakika karıştırılır.
Meyhane pilavı ile ne yenir?
Meyhane pilavı ile ne yenir?
Farklı tavuk yahut et çeşitleri de olur tabii. Mesela ızgara tavuk, haşlanmış tavuk, tavuk şiş, dana bonfile, tavuk pirzola, tavuk sote, tavuk şinitzel vb. Bazı yörelerde ise bulgur pilavı tavşan etiyle tüketiliyor.
Sade bulgur pilavı nasıl yapılır?
Sade bulgur pilavı nasıl yapılır?
Pilav tenceresine tereyğaı ve zeytinyağını koyup kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika kadar daha kavurun. Ardından tuz ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırın.
Lokanta usulü bulgur pilavı nasıl yapılır?
Lokanta Usulü Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağları tencereye alalım önce soğanı biraz kavuralım.
- Biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Salçayı kavurduktan sonra, domatesi de ilave edip kavuralım.
- Baharatlarını ve tuzunu verelim.
- Bulgurlar yumuşayıp suyunu çekince ocaktan alalım ve biraz dinlendirelim.
Soğansız bulgur pilavı olur mu?
Soğansız bulgur pilavı olur mu?
Benim eşim soğan yemediği için ben bu şekilde yapıyorum. Tereyağı eritip domates sosunu üzerine koyalım. Salçayı ekleyip istediğiniz baharatları koyup kavuralım. Sos 1 2 dk piştikten sonra bulguru ilave edelim.