Bulgur Pilavı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Tavuklu Mandalinalı Kereviz

T

Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası

<
T

theking

Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet domates
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet biber
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kekik
4,5 su bardağı sıcak su

Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvı yağ ve ince doğranmış soğan tencereye konulur ve hafif kavrulur, üzerine ince doğranmış biber eklenir.
Daha sonra salça eklenir ( ben biraz biber biraz domates salçası kullanmayı tercih ettim), kavrulmaya devam edilir.
Sırasıyla havuç rendesi ve domates rendesi eklenir ve iyice kavrulur.
Yıkadığımız bulgurlar üzerine eklenir ve 2 dk daha kavrulur.
Üzerine sıcak su eklenir, 2 çay kaşığına yakın tuz yarım çay kaşığı karabiber ve tercihe göre kekik eklenir. (ölçüleri kendinize göre ayarlabilirsiniz).
Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.(bulgurun cinsine göre bazen 5-10 dk daha geç pişmektedir 30 dk dan sonra kontrol edip suyunu çekmediyse 5-10dk daha pişirebilirsiniz).
Ocağı kapattıktan sonra üzerine kağıt havlu koyarak 10-15 dk dinlendirin.
Daha sonra servise hazır.

Afiyet olsun

Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Tavuklu Mandalinalı Kereviz

T

Tavuklu Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası

Geri
Üst Alt