- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.240
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 709
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.689
- Meslek
- Webmaster
Bulgur pişirmeden önce yıkanır mı?
2- Bulgur yıkanmaz! Üretim aşamasında yıkanıp kaynatıldığı için ambalajlı bulgurun pişirilmeden önce yıkanmasına gerek yoktur. Ayrıca pirinç gibi suda bekletilmez.
Bulgur pilavı yaparken bulgur kavrulur mu?
Şehriyeler kızardıktan sonra yıkadığımız bulguru şehriyenin üzerine ekleyelim. Ardından daha sonra bulguru biraz yağ ile kavuralım. Biraz kavurduktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı şekeri ekleyelim. Ardından bulgurlar batana kadar su ekleyelim.
Bulgur alırken nelere dikkat edilmeli?
Araştırmalar bulgurun rengi ne kadar sarıysa ve ne kadar parlaksa, işlenme oranının o kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Ve malesef sarı bulgurlarda renklendirmek için boya bile kullanılabiliyor. Biz de bulgur seçerken renginin en doğala yakın olmasına dikkat ederek, en sağlıklısını almaya çalışacağız.
Bulgur pilavı pişirirken kapak kapatılır mi?
Bulgurlar salçayla buluşup iyice kavrulduktan sonra tuza ek olarak pul biber de ekliyorlar. Ardından ocağın altını açıp tencere bir kere fokurdatıktan sonra kapağını kapıyorlar. Yeniden ocağın altını en kısığa getirdikten sonra yavaş yavaş pişmeye bırakıyorlar.
Bulgur pilavı ne kadar kavrulur?
Bulgur Pilavı Tarifinin Püf Noktası Suyunu eklediğiniz pilavı, kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır ancak bulgurun cinsine göre kullandığınız su miktarı ve pişirme süresini azaltıp arttırabilirsiniz.
Tane tane bulgur pilavı nasıl yapılır?
- Bulgurunuz iriyse 1 su bardağı kadar fazla su ilave edebilirsiniz.
- Hazır et suyu yada tavuk suyu varsa, 2 su bardağı et suyu 2 su bardağı normal kaynar su kullanabilirsiniz.
- Pilavın altını kapatmadan pilavımızı karıştırıp öyle kapatalım.
- Tuz eklerken dikkat edin. Tavuk bulyon yada et bulyon tuzlu olabilir.
En iyi bulgur markası hangisi?
Duru Bulgur 80 yılı aşkın süredir üretim yapan Duru, taş değirmen lezzetiyle en iyi bulgur markası olmayı başarıyor. Duru, 15 farklı bulgur çeşidiyle de rakiplerinin bir hayli ötesinde. Tel şehriyeli bulgur, esmer bulgur, pilavlık bulgur, kepekli bulgur vb. birçok seçeneğe sahip.
Kaliteli bulgur nasıl anlaşılır?
Araştırmalar bulgurun rengi ne kadar sarıysa, ne kadar parlaksa, işlenme oranının o kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Bunun sonucunda bulgurun en önemli bileşenlerinden biri olan lif oranı, besin değeri ve lezzeti düşüyor.
Bulgur pilavının üstü kapatılır mı?
1 ) Bulgurunuz iriyse 1 su bardağı kadar fazla su ilave edebilirsiniz. 2) Hazır et suyu yada tavuk suyu varsa, 2 su bardağı et suyu 2 su bardağı normal kaynar su kullanabilirsiniz. yani yari yarıya yapabilirsiniz. 3) Pilavın altını kapatmadan pilavımızı karıştırıp öyle kapatalım.
Bulgur pilavı neden lapa olur?
Pilav yaparken kapağını açmamaya ve sürekli olarak karıştırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde pilavınızın lapa olma olasılığı %120 diyebiliriz. Çünkü pirinçler karıştırıldıkça nişastaları ortaya çıkar ve bu da onun tam kıvamında olmasını değil, lapa olmasına neden olur.
Bulgur nasıl ıslanır?
2 su bardağı ince bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Streç film ile üzerini kapatıp bugurların şişmesini bekleyin.Bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.