- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.163
- Meslek
- Webmaster
Burj Al Babas kaç villa var?
Yalnızca Arap müşterilere satılmak için tasarlanan ve 11 sene süren proje, toplamda 750 bin metrekarelik arazide yer alıyor. Hedef ise 732 lüks villa inşa etmek. Burj Al Babas, Arap yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için büyük bir termal tatil köyü inşa etmeyi amaçlayan bir projeydi.
Türkiye şato evler nerede?
Ben de yüzlerce şato evin bulunduğu bu terkedilmiş yere gittim ve etrafı keşfettim. Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bulunan Burj Al Babas villaları Türkiye'nin az bilinen ilginç yerleri arasında yer alıyor.
Türkiye Disney Evleri nerede?
Bolu'nun Mudurnu ilçesindeyiz. Şehrin mimari yapısından oldukça farklı art arda uzanan yüzlerce villa adeta bir Disney filmini andırıyor. Dik çatılarıyla Fransa'nın ünlü şatolarını da düşündüren bu lüks binalar, 2014'te başlayan dev bir inşaat projesinin ürünü.
Burj Al Babas kim yapti?
Arap müşterilerin taksitleri zamanında ödememesi ve şirketin ekonomik planlamada yaşadığı sorunlar nedeniyle 'Burj Al Babas' adlı projenin sahibi Sarot Termal Grup, 2018 yılının Haziran ayında konkordato için başvurdu.
Burj Al Babas nerede?
2011 yılından bu yana gündemden bir türlü düşmeyen Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki Burj Al Babas projesini aranızda bilmeyen yoktur.
Hayalet şehir varosha nerede?
Yunanca'da Varosha Kıbrıs'ın gözde bölgelerinden Maraş'ın Yunanca ismi Varosha'dır. Kıbrıs'ın uyuyan şehri Maraş Bir zamanlar turizm ve mimarinin cenneti olan Maraş'ın Kıbrıs Harekatı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ele geçirilmesi, günümüze "Hayalet şehir" olarak gelmesine neden olur.
Burj El babas nedir?
Burj Al Babas, Türkiye'nin Mudurnu ilçesi yakınlarında bulunan bir yerleşim yeridir. Projedeki evler minyatür şatoları andıracak şekilde tasarlandı.
Mudurnu şato evleri ne zaman yapıldı?
Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki Burj Al Babas villaları şato tipi mimarisiyle dikkat çekiyor. Arap yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için büyük bir termal tatil köyü olarak 2011 yılında yapımına başlanan Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki Burj Al Babas projesinin 2022 yılında aktif hale geçmesi hedefleniyor.