S
SoruCevap
Guest
Burma kadayıf yapmak Konya'nın meşhur tatlarından biridir. Bu tatlıyı yapmak için ilk olarak kadayıf hamuru hazırlanır. Hamur, ince tel tel olacak şekilde işlenir. Ardından, şerbeti hazırlamak için su, şeker ve limon suyu bir tencereye alınır ve kaynatılır. Şerbetin kıvamı koyulaşana kadar kaynatılır. Kadayıf hamuru, tereyağı ve cevizle birlikte karıştırılır. Hazırlanan hamur, rulo şeklinde sarılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Tepsi, önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Sıcakken, hazırlanan şerbet üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır. Burma kadayıf, servise hazır hale gelir.
Konya'da her pastanede bulunabilir.
Yapımında tuzsuz tereyağı kullanılır.
İçine kaymak konularak da yapılablir.
Üzerine dövülmüş fıstık serpilir.
Birçok yörede künefe olarak da bilinir.
Burma Kadayıf hamur işleri türüdür. |
Konya'ya özgü bir tatlıdır. |
Tel kadayıfı yağda kızartarak hazırlanır. |
Şerbetli tatlı sevenler için idealdir. |
Fındık veya cevizle servis edilir. |
Konya'da her pastanede bulunabilir.
Yapımında tuzsuz tereyağı kullanılır.
İçine kaymak konularak da yapılablir.
Üzerine dövülmüş fıstık serpilir.
Birçok yörede künefe olarak da bilinir.