Burs ve indirim ayni sey mi?

<

Editör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Editör

Burs ve indirim aynı şey mi?

Daha önce de ifade edildiği üzere bize göre burs ve indirim ile iskonto kavramları sonuçları itibariyle aynı şeyleri ifade etmektedir.

1416 ne demek?

MADDE 8 – (1) 1416 sayılı Kanun uyarınca resmî burslu öğrenim hakkı kazananlardan yabancı dil öğrenimlerini yurt içinde yapması uygun görülenlerin yurt içi bursları, dil kursu ve diğer öğrenim giderleri, Bakanlık bütçesinin Yurt Dışı Burslar tertibinden ödenir.

YLSY geri ödemeli mi?

YLSY geri ödemeli mi?
YLSY kapsamında tüm okul masraflarınız MEB tarafından ödenir ve aylık burs alırsınız. Ayrıca bölümle ilgili yaptığınız harcamalar ve sağlık giderleriniz de MEB tarafından karşılanır. Geri ödeme dilekçeleri ile ilgili bilgiyi BURADAN alabilirsiniz.

Ilk tercih bursu ne demek?

Ilk tercih bursu ne demek?
Üniversitemiz lisans programlarının Ücretli, %25 veya %50 İndirimli programlarını ilk beş (5) tercihi arasında yapan ve ÖSYM tarafından bu tercihlerinden birine yerleştirilen öğrencilere ödemeleri gereken öğrenim ücreti üzerinden %25 oranında indirim yapılır, birinci sıradaki tercihine yerleşenlere bu oran %30 olarak …

6528 sayılı kanun nedir?

"GEÇİCİ MADDE 3 – 21 inci madde hükümlerinden, yurt dışına eğitim amacıyla gönderilenlerden öğrenimlerini tamamlayıp mecburi hizmet yükümlülüklerini ifa etmeye başlayanlar (bu yükümlülüklerini bitirenler dâhil) ile hâlen yurt dışında eğitimlerine devam edenler de yararlandırılır.

Yurt dışına öğrenci gönderilmesi nedir?

Yurt dışına gönderilecek öğrenciler, 22 farklı üniversite ve 13 farklı kamu kurumu adına öğrenim görecek. Bu öğrenciler, yurt dışında yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimlerini başarıyla tamamladıktan sonra mecburi hizmetlerini yerine getirmek etmek üzere ihtiyaç duyulan kadrolara atanacak.

YLSY doktora kaç yıl?

YLSY doktora kaç yıl?
öğrenimi için en fazla 2 yıl, doktora öğrenimi için ise en fazla 4 yıla kadar süre verilir. Fakat bu durum ülkelerin eğitim sistemlerine ve işleyişlerine göre farklılık gösterebilir. ( Örneğin; İngiltere'de yüksek lisans öğrenimi için 1 yıl, doktora öğrenimi için ise 3 yıla kadar süre verilir.) 31.

YLSY mecburi hizmet nedir?

YLSY mecburi hizmet nedir?
Üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla mecburi hizmet karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Yurt Dışı Lisansüstü Öğrenim Bursluluk Programıdır.

Tercih burslu ücreti ne demek?

<
Burs ve indirim kavramları genellikle eğitim ve öğrenim süreçlerinde kullanılan terimlerdir. Burs, genellikle maddi açıdan ihtiyacı olan öğrencilere eğitim masraflarını karşılamak amacıyla verilen destek ya da yardımdır. Bir öğrenci burs aldığında, örneğin eğitim ücreti veya yaşam masrafları gibi harcamaları için destek alır.

Diğer yandan, indirim genellikle belirli bir ürün veya hizmetin fiyatının düşürülmesi anlamına gelir. Eğitim bağlamında ise, öğrencilere eğitim ücretinde bir indirim yapılabilir. Bu indirim çeşitli şekillerde uygulanabilir, örneğin başarıya dayalı indirimler, ilk tercih indirimleri gibi.

Dolayısıyla, burs ve indirim kavramları, eğitimde kullanılan farklı destek ve avantajları ifade ederken, sonuç olarak öğrencilere maddi destek sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Hao ne demek?

Pastel nedir ne ise yarar?

Geri