haberci
Efsanevi Üye

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi'nde çıkan yangın, zeytin ağaçlarıyla kaplı makilik alandan ormana ve ardından İsmetiye Mahallesi'ndeki evlere sıçradı. Yangına hem havadan hem de karadan müdahale devam ediyor. İsmetiye Mahallesi'nden tahliye edilen bir kişi, duygusal anlar yaşayarak sosyal medyada canlı yayın açtı ve yardım çağrısında bulundu.
Mahalle sakinlerinden Orçun Barbaroz, "Lütfen herkes birbirine ulaşsın, evler alev alev yanıyor. İtfaiye ekipleri yetersiz kalıyor, ne olur gelin. Vali ve kaymakam burada, acil araçlar ve destek bekliyoruz. Yollar kilitlendi, zaman daralıyor. Allah aşkına, yangın 2 saattir devam ediyor. Lütfen yardım için itfaiyeyi arayın. Gürsu, Kestel, Gemlik, herkesin desteğine ihtiyacımız var. İsmetiye Mahallesi'ne, Demirtaş ve çevresine acil su tankerleriyle gelin. Durum ciddi, elimizden geleni yapıyoruz ama yetersiz kalıyoruz. Lütfen Allah rızası için yardım edin" şeklinde duygusal bir çağrıda bulundu.
Bursa'da yaşanan bu büyük yangın, halk arasında endişe yaratmış durumda. İsmetiye Mahallesi sakinleri, acil su tankerleriyle destek olunmasını bekliyor. Olay yerindeki ekipler, yangına müdahale etmek için ellerinden geleni yaparken, vatandaşlar da ellerindeki imkanlarla destek vermeye çalışıyor. Bu zorlu süreçte herkesin işbirliği içinde olması, yangının kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir.