haberci
Meraklı Üye

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde genç bir kadın, sabahın erken saatlerinde terrier cinsi köpeğini gezdirmeye çıktı. Ancak bu rutin gezi, beklenmedik bir saldırıyla sonuçlandı. Başıboş dolaşan iki kangal köpeği, genç kadının köpeğine saldırdı ve onları yaraladı. Bu korkunç olay, güvenlik kamerasına da yansıdı.
Olay, sabah 7.30 sularında Nilüfer ilçesi Kayapa 30 Ağustos Zafer Mahallesi'nde gerçekleşti. 38 yaşındaki Eser Erdem, her sabah alışıldık bir şekilde köpeğini gezdirmeye çıkar. Ancak bu sefer, karşılarında saldırgan kangal köpekleri buldu. Kangallar, terrier cinsi köpeği av olarak gördü ve saldırdı. Genç kadın, köpeğini korumak isterken kendisi de saldırıya uğradı. Çevredeki insanlar, olaya müdahale edemedi ve Erdem, köpeğini kurtararak uzaklaşmayı başardı. Ancak saldırı sonucunda ikisi de kanlar içinde kaldı.
Erdem, yaşadıklarını anlatırken "Köpeğimi sabah alışıldık şekilde gezdirirken, birden 2 kangal köpeğinin saldırısına uğradık. Kangalların tasmalarında çiviler vardı. Benim köpeğim terrier cinsi süs köpeği. Saldırgan köpekler, bizi hedef aldı ve ben de vücudumun çeşitli yerlerinde ısırıklar ve çiziklerle yaralandım. Bacağımın arkasını parçaladılar. Tasmalarındaki çiviler nedeniyle onları uzaklaştırmak zordu. Kolumu kırdılar ve vücuduma yaralar açtılar" dedi.
Erdem, olayın köpeklerin değil sahiplerinin suçu olduğunu vurgulayarak "Saldırıya uğradığımız köpekler, sokak köpekleri değildi. Sahipli ya da fabrika köpekleri olabilirlerdi. Bu saldırıda köpekler suçlu değil, sahipleri suçludur. Bu olaydan sonra sokak hayvanlarının toplatılmasını istemem. Onlar da suçsuz ve yardıma muhtaç canlılar" şeklinde konuştu.
Eser Erdem, yaşadığı travmatik olayın ardından emniyete giderek şikayetçi oldu. Güvenlik kamerasına yansıyan saldırı anı, çevredeki insanların müdahalesiyle son buldu. İki kangal köpeği, önce küçük köpeğe sonra sahibine saldırdığı görüntüler, izleyenleri dehşete düşürdü. Ancak cesur bir vatandaşın hızlı müdahalesi sayesinde genç kadın ve köpeği kurtarıldı.