Son Konular

Bursa'da öğrencisine tekme atan öğretmenin cezası belli oldu

haberci

New member
bursada-ogrencisine-tekme-atan-o-3r46_cover.jpg

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde kendisini ıslattığı gerekçesiyle öğrencisine tekme atan öğretmene, basit yargılama sonucu 5 bin 40 lira adli para cezası verildi.

Bursa20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan basit yargılamanın gerekçeli kararı açıklandı.
Kararda sanık E.B'nin, "Beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyorum. Üzerime su gelince istemeyerek bir anlık tepkiyle bacağına bir kez tekme vurdum. İtmiş de olabilirim. Son derece üzgün bulunmaktayım." ifadelerine yer verildi.
Mahkeme, "basit yaralama" suçuyla yargılanan sanığı 5 bin 40 lira adli para cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.
Geçen yıl nisan ayında gerçekleşen olayda, kentteki bir ortaokulda öğrenim gören E.E.Ö. (13), bahçede havaya şişeyle su savurduğu sırada öğretmeni E.B'yi (45) ıslatmıştı. Duruma sinirlenen E.B. öğrencisine tekme atmış, bu olay güvenlik kameralarına da yansımıştı. Ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatılmış ve dava açılmıştı.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Olayın Özeti
• Nerede ve Ne Zaman?
– Bursa Osmangazi'de, geçen yıl Nisan ayında bir ortaokulun bahçesinde gerçekleşti.
• Neler Oldu?
– 13 yaşındaki bir öğrenci (E.E.Ö.), bahçede şişeyle su savururken beden eğitimi öğretmeni E.B.'yi (45) ıslattı.
– Öğretmen sinirlenip öğrencinin bacağına bir kez tekme attı; bu an güvenlik kameralarına yansıdı.
• Hukuki Süreç
– Ailenin şikayeti üzerine "basit yaralama" suçundan dava açıldı.
– Bursa 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde basit yargılama usulüyle görülen davada sanık E.B. suçunu kabul edip "anlık tepkiyle yaptım, son derece üzgünüm" dedi.
– Mahkeme, E.B.'ye 5.040 TL adli para cezası verdi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına (HAGB) karar verdi.
• Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması (HAGB)
– Sanık, belirlenen denetim süresi (genellikle 2 yıl) boyunca yeni bir suç işlemezse kesin hüküm açıklanmıyor, siciline işlenmiyor.

Geri
Üst Alt