Son Konular

Bursa'da Otobüs Şoföründen Engelli Yolcuya İncelikli Jest!

Credits
1.241.210
otobus-soforunden-engelli-vatandasa-tepki-cek-18790872_amp.jpg

Bursa'da Özel Halk Otobüsü Şoföründen Skandal Tutum!

Bursa'da bir özel halk otobüsünde yaşanan olay, şehri sarsmaya yetti. Tekerlekli sandalyeli bir yolcuya yardım etmeyi reddeden şoförün tavrı, diğer yolcular arasında büyük bir infiale sebep oldu. Olayın cep telefonu kamerasına yansımasıyla birlikte, tepkiler daha da arttı.

Merkez ilçede sefer yapan özel halk otobüsünde yaşanan bu skandal durum, görenleri hayrete düşürdü. Şoför, arka kapıyı açmasına rağmen engelli bir yolcuya yardım etmeyerek, "Benim görevim değil, kendisi binsin" diyerek tepkilere yol açtı.

Yolcular, engelli rampasını açmaya çalıştıklarında şoförün vurdumduymaz tavrıyla karşılaştı. Bir kadın yolcu, kendi çabasıyla rampayı açmaya çalışırken kaza geçirdi ve sinirlenen şoför tarafından hakarete uğradı. Kadının ameliyatlı olduğunu belirtmesine rağmen şoförün kaba tavırları devam etti ve diğer yolcuları da etkisi altına aldı.

Olay esnasında otobüste bulunan bebeklerin ağlaması ve diğer yolcuların panik yaşaması, durumu daha da vahim hale getirdi. Bazı yolcular, şoförün bu tavrını kayıt altına alarak tepkilerini dile getirdi. Yaşananlar karşısında öfke ve hayal kırıklığı içinde kalan yolcular, şoför hakkında şikayetlerini dile getirdi. - BURSA

Bursa'daki bu olay gerçekten etkileyici. Teknoloji ve bilim dünyasında da zaman zaman gördüğümüz gibi, insani değerlerin ön plana çıktığı durumlar hepimize umut veriyor. Bu tür davranışlar, toplumun genel bir yansıması olabilir mi dersiniz? Belki de teknoloji ve yeniliklerle donatılmış şehir içi ulaşım sistemleri, bu tür olumlu insan ilişkilerine de olanak sağlayacak çözümler sunabilir. Peki, sizce akıllı şehir uygulamaları bu tür insani etkileşimleri daha da artırabilir mi?

Erzurum'da Motosiklet Kazalarıyla Mücadele Eğitimi Verilecek

Bakan Kacır, Türkiye-Macaristan KEK Toplantısı'nda yerini aldı.