Modoratör
Efsanevi Üye
Burun Poliplerini ne küçültür?
Ağızdan veya kas içine yapılan kortizonla küçülürler. Endoskopik sinüs cerrahi yöntemiyle temizlenirler.
Burnumuzun işlevidir nedir?
Burun (Latince;Nasus), kemik ve kıkırdaklardan yapılmış, kas ve deri ile örtülü bir organdır.Solunum sisteminin ilk organı olarak önemli bir yeri vardır.
Burunda polip ne iyi gelir?
Burunda polip ne iyi gelir?
Nazal Polip Tedavisi Eğer alerjik bir durum varsa antihistaminikler tercih edilebilir. Aspirin alerjisi olanlarda antileukotrienler kullanılabilir. Yine nazal polipin oluşum nedenine göre dekonjestanlar, non-steroid antiinflamatuvar ilaçlar fayda sağlayabilir. Tuzlu burun lavajı uygulanabilir.
Burun polipleri neden şişer?
Burun polipleri neden şişer?
Burun poliplerinin oluşumunda allerji, astım, genetik yatkınlık, kronik rinosinüzit ve genetik yatkınlık rol oynamaktadır. Bu faktörler, burun içerisinde kronik bir inflamasyona yol açarak burun mukozasının ödemlenmesine ve içerisinde yoğun sıvı birikimi olan polipoid yapıların oluşmasına neden olurlar.
Koanalar nedir?
Burnun önemli görevlerinden biri de solunum yollarının başlangıcını oluşturmasıdır. Burun ön deliklerinden burun boşluklarına giren hava, burun arka deliklerinden (koanalar) nazofarinkse (yutağın ön üst bölümü) geçer.
Septum ne demektir?
Septum, anatomide organ veya boşluğu kısımlara ayıran perde şeklinde ince bölmeye verilen isimdir. Vücutta farklı bölmeleri birbirinden ayıran pek çok septum bulunmasına rağmen, terim özellikle burnun iç kısmında, burunu orta hatta iki bölmeye ayıran anatomik yapıyı (nasal septum) tanımlamak için kullanılır.
Burun polip ilaçla tedavi edilir mi?
Burun polip ilaçla tedavi edilir mi?
Nazal polip tedavisi duruma göre medikal veya cerrahi yolla gerçekleştirilir. İlaç olarak lokal ya da sistemik kortikosteroidler kullanılabilir. Eğer alerjik bir durum varsa antihistaminikler tercih edilebilir.
Burun polipleri tedavi edilmezse ne olur?
Burun polipleri tedavi edilmezse ne olur?
Burun polipleri tedavi edilmezse kötü sonuçlar doğurabilir. Neoplazm bir yapıysa kanser oluşumu gerçekleştiğinden hastayı yaşam kayıplarına kadar götürebilir. Alerji ya da iltihaba bağlı iyi huylu burun polipleri tedavi edilmediği takdirde burun içinde giderek büyüyerek yer kaplamaya başlar.