Butunlesik doktora kac yil surer?

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Forum Parası
1,243
Feedback: 0 / 0 / 0

Bütünleşik doktora kaç yıl sürer?

Bütünleşik doktora programına lisans mezunu olup başlandığı ve yüksek lisans yapmadan devam edildiği için eğitim süresi çok daha uzun olacaktır. Bu programın tamamlanma süresi 10 yarıyıl, yani 5 senedir. Maksimum olarak ise 7 yılda bitirilmelidir.

Doktoraya nasıl girilir?

Tezli yüksek lisans diplomasına sahip olmak gereklidir. İlgili Üniversite senatosunun belirlediği ALES puanına sahip olmak zorunludur. Yabancı dil puanından da en az 55 puan almak zorunludur. Bu şartlar yerine getirildikten sonra doktora sınavlarına girilir ve kazanıldığı takdirde doktora yapılmaya başlanır.
Eczacılıkta doktora nasıl yapılır?
Eczacılık Fakültesinden (yüksek lisans derecesi ile) mezun olmak ve 5 yıllık Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. (5 yıllık Eczacılık Fakültesi mezunu olanların) Anabilim Dalı Akademik Kurulu'nca belirlenen 1 yıl süreli `Bilimsel Hazırlık Programını' tamamlamaları gerekmektedir.
Bütünleşik doktorada kaç ders alınır?
Ders saydırma başvuruları yüksek lisans ve doktora programlarında azami 4 ders (12 kredi), bütünleşik doktora programlarında ise 8 dersi (24 kredi) geçmeme koşulu ile program koordinatörü onayı doğrultusunda EYK tarafından karara bağlanır.

Bütünleşik doktora Hangi bölüm?

Bütünleşik doktora yüksek lisans ve doktoranın tek bir çatı altında birleştirilmesidir. Tek bir tez yazarak 5 yılda bitirilebilen bir lisansüstü programdır. Bütünleşik doktora Türkiye' de üniversitelerde yeni yaygınlaşmaya başlayan bir lisansüstü programdır.

Doktora başvuru koşulları nelerdir?

Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği'ne göre doktoraya başvurabilmek için YÖK tarafından belirlenmiş asgari koşullar ALES sınavından eğer lisans mezunu olarak başvuru yapılıyorsa en az 70 puan almış olmak, yüksek lisans mezunu olarak başvuru yapılıyorsa en az 55 puan almak, bunun dışında YDS sınavından 55 puan ya da …
Doktora için hangi ortalama?
Lisans mezunu olan kişilerin yüksek lisans yapmadan doğrudan Doktoraya başvurmaları esnasında üniversiteler 4 üzerinden en az 3 veya 3,50 lisans ortalaması puanı istemektedirler. Yüksek lisans mezunların doktoraya başvurması esnasında üniversiteler en az 3.00 lisansüstü diploma not ortalaması istemektedirler.

Üst Alt