Cacıklı Arap Köftesi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Tarhana Çorbası

T

Etsiz Bamya Yemeği

<
T

theking

Cacıklı Arap Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için
2 su bardağı köftelik bulgur
200 gr çiğ köftelik bulgur
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Cacık için
500 gram pazı
2 su bardağı yoğurt (süzülmüş)
2 diş sarımsak
Tuz
Sos için
30 gram tereyağ
1 yemek kaşığı pul biber

Cacıklı Arap Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı brunoise doğrayın.
Soğan,bulgur,kıyma,un,tuz ve baharatları bir kaba alıp güzelce yoğurun.
Nohut büyüklüğünde küçük yuvarlak köfteler hazırlayın.
Köfteleri suda haşlayın.
Sarımsakları soyup ezin.
Pazıları yıkayıp temizleyin,ince kıyın.
Bir süzüp yoğurt,sarımsak,ve tuz ek ederek karıştırın.
Ilık halde servis tabağına yayın.
Tereyağını bir tavaya alıp pul biberi kızdırın,köfteleri ekleyip soteleyin.
Cacığın üzerine alıp sıcak servis yapın.Afiyet olsun
Cacıklı Arap Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Tarhana Çorbası

T

Etsiz Bamya Yemeği

Geri
Üst Alt