T
theking
Cafe De Paris Soslu Et Tanımı İçin Gereçler
4-5 kesim et
100 gram tereyağı
70 gram krema
50 gram kaşar peyniri
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
2 diş sarımsak
15 gram hardal
2-3 kol dereotu
Cafe De Paris Soslu Et Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etleri bir kaba alın. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayarak, en az 1 saat kadar marine edin.
Sarımsakların kabuklarını soyun ve bir kapta ezin. Dereotunu yıkadıktan sonra güzelce kurulayın ve incecik kıyın.
Kremayı bir sos tenceresinin içine alın. Toz baharatları, ezilmiş sarımsağı ve hardalı da ek ederek; kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
Ocağın altını kısın ve tereyağını bir kaç seferde ekleyin ve daima karıştırarak eritin.
Kaşar peynirini rendeleyin ve kremalı karışıma ek edin. Daima karıştırarak erimesini sağlayın.
Yüksek ateşteki bir tavada eti, artlı önlü mühürleyin. Her tarafı için 3-4 dakika kâfi olacaktır.
Tuz ve karabiber, dereotunu da ek edip etle birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Not: her türlü etle uygulanabilir.
4-5 kesim et
100 gram tereyağı
70 gram krema
50 gram kaşar peyniri
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı zerdeçal
2 diş sarımsak
15 gram hardal
2-3 kol dereotu
Cafe De Paris Soslu Et Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etleri bir kaba alın. Tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayarak, en az 1 saat kadar marine edin.
Sarımsakların kabuklarını soyun ve bir kapta ezin. Dereotunu yıkadıktan sonra güzelce kurulayın ve incecik kıyın.
Kremayı bir sos tenceresinin içine alın. Toz baharatları, ezilmiş sarımsağı ve hardalı da ek ederek; kaynama noktasına gelene kadar pişirin.
Ocağın altını kısın ve tereyağını bir kaç seferde ekleyin ve daima karıştırarak eritin.
Kaşar peynirini rendeleyin ve kremalı karışıma ek edin. Daima karıştırarak erimesini sağlayın.
Yüksek ateşteki bir tavada eti, artlı önlü mühürleyin. Her tarafı için 3-4 dakika kâfi olacaktır.
Tuz ve karabiber, dereotunu da ek edip etle birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Not: her türlü etle uygulanabilir.