Modoratör
Yeni Üye
Caglanin faydalari nelerdir?
Çağlanın sağlığa olan faydaları
- Kötü kolesterolü (LDL) düşürür.
- Kalorisi çok düşük olduğu için ara öğün olarak tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.
- C vitamini eksikliklerini giderir.
- Tekli yağ asitleri içermesi bakımından kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.
- İçerisindeki potasyum sayesinde tansiyonu dengeler.
Gırefutun faydaları nelerdir?
İçeriğindeki C vitamini, potasyum, likopen ve lifli yapısı ile kalp ve damar sağlığını korumaya katkıda bulunan greyfurt, kalp krizi ve artrit sorunlarının yaşanma olasılığını azaltıyor. Kan basıncını düşürerek tansiyonu ve kan akışını iyileştiren greyfurtun ideal düzeyde tüketimi, adeta sağlığa sağlık katıyor.
Çağla'yı çok yersek ne olur?
Çağla'yı çok yersek ne olur?
İçerdiği selenyum, E ve C vitamini sayesinde çağla kansere karşı koruyucu etki gösterir, bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. İçerdiği yüksek magnezyum ile toplardamar ve atardamarları geliştirir; kanın oksijen oranını artırarak metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur.
Çağla da hangi vitaminler var?
Çağla da hangi vitaminler var?
Çağla, B, C ve E vitaminleri, demir, fosfor, kalsiyum, potasyum, selenyum ve magnezyum açısından çok zengindir.
Çağla yemek kilo aldırır mı?
Çağla, yıl boyunca sadece 20 gün tadı çıkarılabilen değerli bir meyve. 30 gram çağlada yaklaşık olarak 160 gram kalori bulunmakta olup bu sağlıklı meyve ara öğün ya da salatalarda tüketilerek kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
Çağla günde ne kadar tüketilmeli?
Bademin veya kayısının henüz olgunlaşmamış hali olan çağla, protein, lif, kalsiyum, E vitamini, riboflavin ve niasin bakımından yüksek besin değerlerine sahiptir. Günde ideal olarak yenilmesi gereken meyve sayısı yaklaşık 20 ile 23 arasındadır.
Çağla çok yenirse ne olur?
Çağla çok yenirse ne olur?
Çağla, bağışıklık sistemini güçlendirir. Yüksek dozda C ve E vitamini ile selenyum içeren çağla meyvesi, hem kanserden korumakta hem de kanser tedavisi sırasında vücuda büyük bir destek sağlamaktadır. Yüksek magnezyum oranı ile kalp hastalıklarına karşı etkili bir koruyucudur.