Modoratör
Yeni Üye
Çalışma hayatım ne demek?
E-Devlet Kapısı'nda hizmete alınan "Çalışma Hayatım" hizmetiyle vatandaşlar iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemler bütünleşik yapıda sunuldu.
e-Devlet çalışma hayatım nedir?
e-Devlet platformuna gelen 'Çalışma Hayatım' uygulaması ile vatandaşlara iş arama, emeklilik, çalışmaya başlama, sigorta, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlerin aynı yerden yapılabileceği belirtilmişti.
Çalışma hayatım aktif ne demek?
Çalışma hayatım aktif ne demek?
'Çalışma Hayatım' hizmeti e-Devlet'te vatandaşların hizmetine sunuldu. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet Kapısı'nda hizmete alınan "Çalışma Hayatım" hizmetiyle vatandaşlara çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlerin bütünleşik yapıda sunulduğunu söyledi.
e-Devlet sigortalılık süresi nedir?
e-Devlet sigortalılık süresi nedir?
Cevap: e-Devlet doğru gösteriyor. Çünkü emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi,5900 gün prim ödeme ve 57 yaş şartlarına tabisiniz. 258 gün daha prim ödeyerek priminizi 5900 güne tamamlamanız şartıyla, 57 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.
Emekli olmak için kaç yaşında olmalı?
Emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde 60'a, prim gün sayısı ise 7 bin güne yükseltildi. 8 Eylül 1999 gününden önce işe girenler için kadınlarda 40 ile 58 erkeklerde ise 44 ile 60 yaş arasında değişen kademeli geçiş süresi getirildi. Benzer yaş sınırı Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR'luyu da kapsadı.
4A tescil bilgileri ne demek?
4A eski adıyla SSK'ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanını ifade eder. Şimdilerde 4A olarak adlandırılan sistem 5510 sayılı yasa gereği Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) altında yer almıştır.
Ne kadar emekli maaşı alıyorum?
Ne kadar emekli maaşı alıyorum?
4A (SGK) emeklisi olacaklar 'uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/' adresine giderek 'TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi' gibi bilgiler ile sorgu yapabiliyor. 4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını görebilecekler.
Sigortalılık süresi ne demek?
Sigortalılık süresi ne demek?
Sigortalılık süresi, sigortalının malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına bağlı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarih ile tahsis yapılması için yazılı istekte (emeklilik talebinde) bulunduğu tarih, ölen sigortalılar için de ölüm tarihi arasında geçen süre olarak dikkate alınıyor.
2021 emeklilik yaşı kaç?
Bu konuda erkeklerde en erken emeklilik yaşı 55 olarak öne çıkıyor. Bu doğrultuda en az 5000 prim gün ödemesi yapılması gerekmektedir. 60 yaşında emekli olacaklar için ise 7000 prim günü ödenmesi gerekiyor. Aynı zamanda sigortanın ilk açılış tarihi itibariyle de 60 ile 65 arasında emeklilik gerçekleşmektedir.
EYT çikarsa kimler emekli olabilir?
Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili bir yasa çıkarsa emekli olabilir miyim? Cevap: 5900 günden fazla priminiz olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de 2027'de 57 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz (25 yıl sigortalılık süresi, 5900 gün prim ödeme ve 57 yaş şartlarına tabi olarak).