<
Modoratör
Yeni Üye
Çalışma isteği nasıl gelir?
Ders Çalışma İsteği Olmayan Öğrencilere 8 Etkili Öneri
- Önyargılarını Bir Kenara At.
- Kademe Kademe İlerle.
- Her Şeyden Vazgeçmek Zorunda Olmadığını Bil.
- Hayatıyla İlham Veren Kişilerin Hikâyelerini İzle ya da Oku.
- Kendine Net Bir Hedef Koy.
- Ders Çalışırken Motivasyonunu Artıracak Bir Şeyler Yap.
Lokum gibi tas kebabı nasıl yapılır?
Etler suyunu salacak ve çekecek. Suyunu çekmeye yakın kapağı açık olarak bir süre daha pişirin. Suyunu çeken ete küçük küçük doğranmış soğanları ekleyip 5-10 dakika kavurun. Salça ve domates püresini ekleyip bir 5 dakika daha kavurduktan sonra etlerin üzerini geçecek kadar (1,5-2 su bardağı kadar) kaynar su ekleyin.
Malatya usulü tas kebabı nasıl yapılır?
Malatya usulü tas kebabı nasıl yapılır?
Tasın olduğu tavada yağ eritilir, salça ile birkaç karıştırılır. Etsuyu ilâve edilir. Kaynayan et suyuna tuz ve ayıklanmış, yıkanmış yarım saat tuzlu suda bekletilmiş pirinç süzülerek salınır. Kapağı kapatılarak pilav gibi pişirilir, demlendirilir.
Tas kebabının yumuşak olması için ne yapmalı?
Bazıları yemeğin suyu daha kıvamlı olsun diye kavrulan etlere un da ekliyorlar. Bu noktada kokusu çıkana kadar kavurmak yeterli. Bazı yerlerde ise etin daha yumuşak olması için şu malzemeleri de kavrulan etlere son aşamada ekliyorlar: Sıcak su, limon suyu, sarımsak, karabiber ve süt.
Lokanta usulü tas kebabı nasıl yapılır?
Tas Kebabı (Lokanta Usulü ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etlerini büyükse kuşbaşı olarak doğrayın. 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencerede su koymadan havası çıktıktan sonra 15 dakika pişirin.
- Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişmiş olacak.
Gerçek tas kebabı nasıl yapılır?
Gerçek tas kebabı nasıl yapılır?
Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede kızdırın.Üzerine 800 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Yemeklik doğranmış 1 adet soğanı ve 3 diş doğranmış sarımsağı da ekledikten sonra etlerle beraber kavurmaya devam edin.
Orman kebabı nasıl yapılır?
Orman Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı un ile karıştırın.
- Teflon bir tencerede kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırıp üzerine etleri atıp kavuralım.
- Aynı teflon tencerenin içinde büyükçe doğradığınız soğanları kavurun.