- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Çam filizi ne işe yarar?
Kuvvet verici, vücudun mukavemet ve kudretini artırıcı olarak kullanılır. 75 gr çam filizi 1 kilo suya, konulur. 1 gece bekletilir, kaynatılır, 10 dk bekletilip süzülür, Balla tatlandırılır, günde 2 fincan içilirse,astım, nezle, boğmacaya çok iyi gelir. Ayrıca kanı temizler, sıcak olarak içilmelidir.
Çam havası neye iyi gelir?
Veremli hastalar için çam havası önerilmektedir. Çam filizlerinin taze yapraklarından yapılan çay kanın temizlenmesini sağlamaktadır. Çam filizlerinden yapılan çayın bir diğer faydası ise müzmin öksürüğü gidermesi olmaktadır. Çam yapraklarının çayı ayrıca böbrek kumlarının dökülmesini de önlemektedir.
Soymuk nedir?
kabuk, iç kabuk, talaş. çam ağacının çiğnenip emilen iç kabuğu ve bunu almak için ağacın gövdesine açılan yara, yalamuk.
Çam filizi çayı nasıl yapılır?
75 gr. çam filizi akşamdan 1 litre suya konulur. Sbahleyin kaynatılıp, 10 dakika demlendirilip balla tatlandırılarak günde 2 kahve fincanı içilirse astım, boğmaca, nezle hastalıkları şifa bulur.
Diğer bir yandan çam ağacı astımın tedavisinde kullanılan yardımcı unsurlardan birisi olmaktadır. Çam ağacının dağıttığı şifalara gelecek olursak şunları sıralayabiliriz; Çam sakızı yaraların üzerine uygulandığında yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmelerine yardımcı olmaktadır.
Soymuk faydası nedir?
Çam filizi ne zaman toplanır?
Yeşil çam kozalaklarını toplamak için ise en iyi zaman kozalakların olgunlaşmasını beklemeden yeşil ve küçükken toplamaktır. Bu zaman ise Mayıs ayına denk gelmektedir. YEŞİL ÇAM KOZALAĞI NE ZAMAN TOPLANIR? Yeşil çam kozalakları bahar mevsiminde yeni oluşan dalların uçlarında kendilerini gösterirler.
Çam Çayı Nasıl Yapılır?
Evde çam ağacı iğne yapraklarından çay yapıp içebilirsiniz.
- Çam ağacından taze çam iğnelerini toplayın.
- İğnelerin üzerinden kahverengi kağıt gibi kılıfı çekip çıkarın.
- Yarımşar santim büyüklüğünde doğrayın.
- 1 su bardağı suyu kaynatın, içine 1 yemek kaşığı doğranmış çam iğnesi atın.
- 5-10 dk demleyip, süzüp, için.