haberci
Meraklı Üye
Çanakkalede ne yapılır ne yenilir ne içilir,Çanakkale yemekleri,çanakkale ünlü yiyecekleri,
Çanakkalede ne yenilir
Sardalye Balığı: Çanakkale ve çevresinde en bol meydana çıkan balık Sardalye her mevsim yenen bir balıktır Özellikle Haziran Temmuz ve Ağustos aylarında yağlanır, bu aylarda sardalyenin ızgarasına doyulmaz
Peynir Helvası: Taze peynir(Teleme) ve şeker ile yapılır Olağan ve fırınlanmış elde etmek üzere iki türü vardıren güzel peynir helvasını KADİR USTA ve BABALIK ta bulabilirsiniz
Çavuş üzümü: Ülkemizde yalnız Bozcaada'da yetişir Sofralık üzümdür Çoğu ihraç edilir Kocaman, sarımsı yeşil taneli, bol sulu ve tatlıdır Ağustos sonu çıkar, Eylül en bol olduğu zamandır
Bayramiç Tahin Helvası: Bayramiç ilçesinde geleneksel ustalar tarafından yapılır Kışlık helva diye de bilinir Susam ve şekerden yapılır
Ezine Peyniri: *
Çanakkalede ne yenilir
Sardalye Balığı: Çanakkale ve çevresinde en bol meydana çıkan balık Sardalye her mevsim yenen bir balıktır Özellikle Haziran Temmuz ve Ağustos aylarında yağlanır, bu aylarda sardalyenin ızgarasına doyulmaz
Peynir Helvası: Taze peynir(Teleme) ve şeker ile yapılır Olağan ve fırınlanmış elde etmek üzere iki türü vardıren güzel peynir helvasını KADİR USTA ve BABALIK ta bulabilirsiniz
Çavuş üzümü: Ülkemizde yalnız Bozcaada'da yetişir Sofralık üzümdür Çoğu ihraç edilir Kocaman, sarımsı yeşil taneli, bol sulu ve tatlıdır Ağustos sonu çıkar, Eylül en bol olduğu zamandır
Bayramiç Tahin Helvası: Bayramiç ilçesinde geleneksel ustalar tarafından yapılır Kışlık helva diye de bilinir Susam ve şekerden yapılır
Ezine Peyniri: *