haberci
Meraklı Üye
Çankırıda ne yenilir ne içilir, Çankırının ünlü yiyecekleri,
Çankırı'nın bölgesel yemekleri etli hamur (mantı), tarhana çorbası, gözleme, cızlama, güveç, pıhtı, harmandaşı, fit fit aşı, cevizli hamur, çeç böreği, mıhlama, keşkek, çalma, çekme helvası, baklava olarak sayılabilir
Çankırı'dan Yemek Yemek Tarifleri
Hoşmerim (tatlı)
Malzemeler
2 su bardağı un
300 gr Tereyağı
1 akarsu kaşığı tuzlu
12 kg bal
Hazırlanışı: Yağ eritildikten sonradan unu ilave edilir Karıştırılarak meyane haline getirilir, tuz bir fincan su ek edilerek karıştırılır, kızarınca tavaya bastırılır Kısık ateşte bırakılır, karıştırılıp yeniden bastırılır Gevrek bir hal alıncaya değin bu işlem devam eder Sonradan servis tabağına alınıp üstüne bal dökülür ılık olarak servise sunulur
Zeytinyağlı pırasa dolması
Malzemeler
1 kg pırasa ( kalın olanlar seçim edilir )
1 su bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 baş soğan
1 kaşık salça
Tereyağı, zeytinyağı
Maydanoz, karabiber, pul biber
1 limon
Hazırlanışı: Kalın pırasalar 8 cm boyunda kesilir sıcak suda 10 dakika dek haşlanarak kesilip katları ayrılır Soğan minik doğranır 1 kaşık tereyağı ile kavrulur, pirinç, kıyma, maydanoz, karabiber, tuz, pul biber ve salça ilave edilip karıştırılır Katları ayrılan pırasaların aralarına hazırlanan malzemeden konarak sarılır Tencereye dizilen dolmaların üzerine 1 kaşık zeytinyağı ve sulandırılmış salça dökülüp yarım limon sıkılır suyunu çekinceye değin pişirilir Servis tabağına alınarak üstüne limon suyu ilave edilip servise sunulur İsteğe göre sıcak ya da soğuk yenebilir *
Çankırı'nın bölgesel yemekleri etli hamur (mantı), tarhana çorbası, gözleme, cızlama, güveç, pıhtı, harmandaşı, fit fit aşı, cevizli hamur, çeç böreği, mıhlama, keşkek, çalma, çekme helvası, baklava olarak sayılabilir
Çankırı'dan Yemek Yemek Tarifleri
Hoşmerim (tatlı)
Malzemeler
2 su bardağı un
300 gr Tereyağı
1 akarsu kaşığı tuzlu
12 kg bal
Hazırlanışı: Yağ eritildikten sonradan unu ilave edilir Karıştırılarak meyane haline getirilir, tuz bir fincan su ek edilerek karıştırılır, kızarınca tavaya bastırılır Kısık ateşte bırakılır, karıştırılıp yeniden bastırılır Gevrek bir hal alıncaya değin bu işlem devam eder Sonradan servis tabağına alınıp üstüne bal dökülür ılık olarak servise sunulur
Zeytinyağlı pırasa dolması
Malzemeler
1 kg pırasa ( kalın olanlar seçim edilir )
1 su bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 baş soğan
1 kaşık salça
Tereyağı, zeytinyağı
Maydanoz, karabiber, pul biber
1 limon
Hazırlanışı: Kalın pırasalar 8 cm boyunda kesilir sıcak suda 10 dakika dek haşlanarak kesilip katları ayrılır Soğan minik doğranır 1 kaşık tereyağı ile kavrulur, pirinç, kıyma, maydanoz, karabiber, tuz, pul biber ve salça ilave edilip karıştırılır Katları ayrılan pırasaların aralarına hazırlanan malzemeden konarak sarılır Tencereye dizilen dolmaların üzerine 1 kaşık zeytinyağı ve sulandırılmış salça dökülüp yarım limon sıkılır suyunu çekinceye değin pişirilir Servis tabağına alınarak üstüne limon suyu ilave edilip servise sunulur İsteğe göre sıcak ya da soğuk yenebilir *