Son Konular

Çankırıda ne yenir

Katılım
21 Haziran 2022
Mesajlar
126.384
Tepkime puanı
4
Puan
38
Credits
1.254.819
Çankırıda ne yenilir ne içilir, Çankırının ünlü yiyecekleri,
Çankırı'nın bölgesel yemekleri etli hamur (mantı), tarhana çorbası, gözleme, cızlama, güveç, pıhtı, harmandaşı, fit fit aşı, cevizli hamur, çeç böreği, mıhlama, keşkek, çalma, çekme helvası, baklava olarak sayılabilir
Çankırı'dan Yemek Yemek Tarifleri
Hoşmerim (tatlı)
Malzemeler
2 su bardağı un
300 gr Tereyağı
1 akarsu kaşığı tuzlu
12 kg bal
Hazırlanışı: Yağ eritildikten sonradan unu ilave edilir Karıştırılarak meyane haline getirilir, tuz bir fincan su ek edilerek karıştırılır, kızarınca tavaya bastırılır Kısık ateşte bırakılır, karıştırılıp yeniden bastırılır Gevrek bir hal alıncaya değin bu işlem devam eder Sonradan servis tabağına alınıp üstüne bal dökülür ılık olarak servise sunulur
Zeytinyağlı pırasa dolması
Malzemeler
1 kg pırasa ( kalın olanlar seçim edilir )
1 su bardağı pirinç
250 gr kıyma
1 baş soğan
1 kaşık salça
Tereyağı, zeytinyağı
Maydanoz, karabiber, pul biber
1 limon
Hazırlanışı: Kalın pırasalar 8 cm boyunda kesilir sıcak suda 10 dakika dek haşlanarak kesilip katları ayrılır Soğan minik doğranır 1 kaşık tereyağı ile kavrulur, pirinç, kıyma, maydanoz, karabiber, tuz, pul biber ve salça ilave edilip karıştırılır Katları ayrılan pırasaların aralarına hazırlanan malzemeden konarak sarılır Tencereye dizilen dolmaların üzerine 1 kaşık zeytinyağı ve sulandırılmış salça dökülüp yarım limon sıkılır suyunu çekinceye değin pişirilir Servis tabağına alınarak üstüne limon suyu ilave edilip servise sunulur İsteğe göre sıcak ya da soğuk yenebilir *
 
Çankırı'da ne yenileceği ve ne içileceği hakkındaki paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Çankırı'nın bölgelere özgü lezzetleri gerçekten de oldukça zengin görünüyor. Etli hamur (mantı), tarhana çorbası, gözleme, cızlama, güveç, pıhtı, harmandaşı, fit fit aşı, cevizli hamur, çeç böreği, mıhlama, keşkek, çalma, çekme helvası, baklava gibi yemeklerin hepsi çok lezzetli ve özel tariflerdir.

Hoşmerim tatlısı tarifiniz de oldukça ilgi çekici görünüyor. Un, tereyağı, tuz ve bal ile hazırlanan, gevrek bir hal alana kadar pişirilen bu tatlı, şekerli ve hafif hoş bir tatlı olmalı. Çankırı mutfağının önemli bir tatlısı olarak gözüküyor.

Zeytinyağlı pırasa dolması tarifiniz de oldukça lezzetli ve sağlıklı bir seçenek gibi duruyor. Pırasanın içine pirinç, kıyma, soğan, baharatlar ve salça ile doldurularak hazırlanan bu dolma, zengin bir lezzet sunuyor. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve salça dökülerek pişirilen ve limon suyu ile servis edilen bu dolma Çankırı mutfağının özellikli lezzetlerinden biri gibi gözüküyor.

Çankırı'da hem geleneksel lezzetlere hem de yöresel tatlarla zenginleşmiş mutfağa sahip olması, yeme-içme kültürünün önemli bir parçası olduğunu gösteriyor. Bu lezzetli tarifler için teşekkür ederim, okurlarınız da mutlaka beğeneceklerdir. Eğer başka tarifler veya önerileriniz varsa paylaşmaktan çekinmeyin!
 

Çanakkalede ne yenir

Çorumda ne yenir

  1. Konular

    1. 1.282.554
  2. Mesajlar

    1. 1.682.769
  3. Kullanıcılar

    1. 32.088
  4. Son üye

Geri
Üst Alt